Avertismentul care îi va îngrozi pe toți cei care se tem de albine: O înțepătură te poate ucide!

O înțepătură de albină te poate ucide! Medicii trag un semnal de alarmă, după ce un bărbat a fost la limita dintre viață și moarte, după ce a fost înțepat de o albină.
  • Publicat:
Avertismentul care îi va îngrozi pe toți cei care se tem de albine: O înțepătură te poate ucide!
Albine

Medicii au făcut public cazul unui bărbat în vârstă de 50 de ani din Somalia, care a scăpat la limită de moarte după ce a fost înțepat de o albină uriașă. Acesta a suferit un blocaj al organelor la aproape o săptămână după înțepătură. Medicii susțin că astfel de incidente pot declanșa accidente vasculare cerebrale sau chiar atacuri de cord.

Înțepătura de albină poate ucide

Înțepăturile de viespe sau albină ucid până la 10 britanici și 60 de americani în fiecare an, dar riscurile sunt prea puțin cunoscute. Decesele apar de obicei ca urmare a unei reacții alergice la venin, rezultând șocul anafilactic – o complicație care provoacă deces în câteva minute.

„Eliberarea de venin de către înțepăturile de albine poate varia între 50 și 140 µg la fiecare înțepătură, ceea ce este o doză suficient de mare pentru a provoca leziuni sistemice”, a declarat echipa de la Spitalul de Instruire și Cercetare din Mogadishu, Somalia.

Bărbatul neidentificat, dintr-o zonă rurală, a așteptat șase zile înainte de a merge la spital, plângându-se de dificultăți în respirație și incapacitatea de a urina corect. Medicii au observat că avea multiple semne roșii pe tot corpul.

De asemenea, medicii au constatat că ritmul său cardiac, tensiunea arterială și nivelurile de zahăr din sânge erau mai ridicate decât în mod normal, iar temperatura corpului ușor sub medie. Testele de sânge au indicat leziuni la nivelul rinichilor și ficatului, precum și pancreatită.

O electrocardiogramă, testul care înregistrează activitatea electrică a inimii, a arătat și că suferea de un ritm cardiac mai rapid decât de obicei.

Medicii au crezut că a suferit o reacție alergică și au început pe un tratament cu steroizi, antihistaminice și fluide intravenoase pentru hidratare. De asemenea, a efectuat cinci sesiuni de hemodializă.

Atenție la înțepăturile de albine!

Pacientul a fost externat după șapte zile. Medicii au asigurat că starea pacientului este bună și a scăpat de riscurile existente.

„Înțepăturile de albine sunt frecvent întâlnite în Africa. Totuși există o lipsă de informații medicale care să se concentreze în mod specific pe înțepăturile de albine și asocierea acestora cu blocajul multiplu al organelor.” au scris medicii în International Medical Case Reports Journal.

Sursă: https://www.dailymail.co.uk/health/article-13350533/Man-escapes-death-multi-organ-failure-giant-bee.html

Sursa foto: photocreo / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan