Drama unei tinere mame! Operația de micșorare a stomacului a devenit un coșmar

Operația de micșorare a stomacului putea să se transforme într-o adevărată tragedie. Povestea unei tinere din Marea Britanie trage un semnal de alarmă.
  • Publicat:
Drama unei tinere mame! Operația de micșorare a stomacului a devenit un coșmar
Operatie

Chloe Quick, o asistentă medicală și mamă în vârstă de 23 de ani, s-a luptat pentru viața ei după o operație de micșorare a stomacului. Din nefericire, operația a fost considerată un eșec și ea a primit șanse de supraviețuire de 50%. Prognosticul a fost pus după ce a suferit o hemoragie în timpul intervenției, care a costat 1.500 de lire sterline.

Drama tinerei care a vrut să slăbească

Splina ei s-a rupt, iar ea a fost plasată într-o comă indusă pentru a-și proteja creierul. Ea a supraviețuit acestei încercări dificile, iar acum se recuperează într-o clinică privată din Istanbul.

Operația de micșorare a stomacului a fost nereușită

Cu toate acestea, se confruntă acum cu o factură de peste 5.000 de lire sterline pentru a se întoarce în Marea Britanie după ce a avut nevoie de îngrijire de urgență în străinătate. Operațiile de micșorare a stomacului pot costa în jur de 7.000 de lire sterline în clinicile private britanice. Operația presupune înlăturarea unei părți din stomac pentru a ajuta pacienții supraponderali să slăbească.

La doar câteva ore de la finalizarea procedurii din 26 aprilie la spitalul privat, tânăra a acuzat dureri atroce în abdomen. Sângele a țâșnit dintr-un drenaj chirurgical plasat în abdomenul său. Totuși, personalul spitalului i-a spus tinerei mame că acest lucru este normal.

Ulterior, ea s-a prăbușit inconștientă, la podea. Investigațiile au relevat faptul că splina ei se ruptese, provocând o sângerare internă. Nu se știe dacă acest lucru are legătură directă cu operația. Ruptura de splină poate surveni după diferite leziuni ale abdomenului, chiar și după un accident de mașină.

În comă indusă, după intervenția chirurgicală

Chloe Quick a fost plasată în comă indusă, ca parte a tratamentului ei. Cel mai bun prieten al tinerei, Leah Mattson, care a inițiat o campanie GoFundMe pentru a ajuta familia, a spus că Quick a strigat „cât va costa asta?” înainte ca personalul să o ia în sala de operație.

„A trebuit să facă o intervenție chirurgicală de urgență pentru a reface inelul gastric și pentru a-i repara splina. Au trebuit să o plaseze în comă indusă medical. Personalul i-a spus tatălui lui Chloe că șansele ei de a supraviețui erau de 50/50 și că următoarele 24 de ore erau cruciale. Acest episod a fost de viață sau de moarte pentru Chloe, familia și prietenii apropiați au fost atât de îngrijorați în ultimele zile fără să știe dacă va ajunge acasă la fiul ei de doi ani.”, a mai spus bărbatul.

Cu toate că inițial li s-a asigurat că acest tratament suplimentar nu va costa familia mai mult, ei spun că acum au primit o factură de 5.300 de lire sterline.

Doamna Mattson a spus că prietena ei se confruntă cu o situație de coșmar, adăugând:

„Chloe s-a preocupat întotdeauna de bani și singurul lucru de care se temea înainte de operație era să dea acea sumă mare de bani.

„Nici măcar nu credea că nu va ajunge acasă. Îmi pare rău pentru ea, a fost atât de aproape să își piardă viața și acum li se cer bani pe care nu îi are.”, a mai spus aceasta.

Operații nereușite

Datele guvernamentale britanice au înregistrat peste 25 de decese ale britanicilor după proceduri medicale nereușite, doar în acest an. Supraviețuitorii operațiilor eșuate au adesea nevoie de îngrijiri post-operatorii.

British Association of Aesthetic Plastic Surgeons (BAAPS) a descoperit că 324 de britanici au avut nevoie de tratament medical sau de operații corective după ce au apelat la intervenții chirurgicale în străinătate începând cu anul 2018.

Acest lucru a crescut cu 94% în trei ani, a susținut organizația, pe măsură ce un număr tot mai mare de britanici încearcă să semene cu idolii lor celebri.

Turcia a cauzat cele mai multe operații nereușite, mai precizează cifrele BAAPS.

Sursă: https://www.dailymail.co.uk/health/article-13370747/Mother-23-left-fighting-life-coma-nightmare-1-500-Turkey-weight-loss-op.html

Sursă foto: nunezimage  / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan