Jojo te învaţă să găteşti caracatiţă!

Am în minte o imagine din Atena. La intrarea într-un mic restaurant de pe o plajă, stăteau atârnate pe o sfoară 9 caracatiţe uriaşe. Proaspete. Apetisante. Ahh, pentru cine? Asta se întâmpla acum 4 ani. De atunci m-am îndrăgostit de gustul caracatiţei atât de mult încât am vrut să o gătesc. Şi totuşi! Este alunecoasă şi miroase a mare…

Am în minte o imagine din Atena. La intrarea într-un mic restaurant de pe o plajă, stăteau atârnate pe o sfoară 9 caracatiţe uriaşe. Proaspete. Apetisante.

Ahh, pentru cine? Asta se întâmpla acum 4 ani. De atunci m-am îndrăgostit de gustul caracatiţei atât de mult încât am vrut să o gătesc.

Şi totuşi! Este alunecoasă şi miroase a mare…


Atunci când am stabilit cu redactorul şef sumarul pentru această ediţie şi urma să mă ocup de pregătirea la propriu şi la figurat a unei caracatiţe – revelaţia mea culinară – de când am renunţat să mai consum des carne, am avut un moment de ezitare, recunosc.

Mental am dat filmul înapoi. De la produsul final pe care îl savurez în farfurie la un restaurant, la preparare, la achiziţionare. Totul în bucătăria mea de unde nu miroase mai des de 2 ori pe an “a casă de om”. Auzisem fel şi fel de poveşti despre cât de dificil este de “prins” caracatiţa… Până să ajung la sursele ideale pentru achiziţionarea unei caracatiţe proaspete, la un eveniment, am conversat cu Jojo, pe care o puteţi vedea la Serviciul Român de Comedie Happy Show la Antena 1. Mi-a povestit că a gătit sepie la MasterChef.

Pagina 1 din 2