Friptură de porc, aromată la cuptor

Friptură de porc, aromată la cuptor
Friptură de porc, aromată la cuptor

Ingrediente:

– 1 kg pulpă de porc

– 7-8 linguri cu ulei de măsline

– piper, maghiran, coriandru, ghimbir pudră

– crenguţe de cimbru, rozmarin, cimbrişor

– 4-5 căţei de usturoi

– boia de ardei dulce

– sare

– 200 ml vin alb sec

Preparare:

Într-o tavă pentru cuptor punem uleiul de măsline şi deasupra carnea tăiată felii. Sărăm, presărăm condimentele, ierburile aromate, boiaua, usturoiul pisat şi turnăm şi vinul. Acoperim cu ap[ şi băgam la cuptorul încălzit înainte o oră şi 20 de minute, la foc moderat.

Când a scăzut tot lichidul friptura este gata (dacă nu, mai adăugăm un pahar cu ap[ caldă şi mai fierbem până scade). Servim imediat alături de garnitura preferată.

Sursa: apropo.ro

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Curcan în lasagna cu dovlecel
Curcan în lasagna cu dovlecel
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică
Recomandări: