Light Food

Astazi iti propunem o alta reteta de mancare delicioasa, care nu va adauga kilograme in plus siluetei tale. Incearca propunerea noastra si vei avea o masa delicioasa si plina de savoare, fara sa te ingrasi. Pofta buna!
Light Food
Light Food

Astazi iti propunem o alta reteta de mancare delicioasa, care nu va adauga kilograme in plus siluetei tale. Incearca propunerea noastra si vei avea o masa delicioasa si plina de savoare, fara sa te ingrasi. Pofta buna!

 

Conopida calita

Ingrediente: 1 conopida mijlocie, 4 linguri de ulei, 3 catei de usturoi, jumatate de lingurita de boia de ardei, 1 lingura de otet, patrunjel tocat fin, sare.

Mod de preparare: Se opareste conopida desfacuta in buchetele si se pune intr-un castron (platou). Se piseaza bine usturoiul cu patrunjelul tocat fin si cu sare. Cand totul e bine pisat se amesteca incet incet cu uleiul, facand un sos (la inceput e mai gros, insa se poate subtia cu zeama in care a fiert conopida). Intr-o tigaie cu putin ulei se caleste un catzel de usturoi tocat, impreuna cu boiaua. Se le adauga apoi otzetul si sosul de usturoi si patrunjel. Se toarna sosul astfel obtinut peste conopida si se serveste.

Supa crema de conopida

Ingrediente: 2 linguri unt, o ceapa mica, o bucatica de praz (numai partea alba), o conopida, vreo doi cartofi fainosi taiati cuburi, supa de legume cat sa acopere ingredientele (cam 1 1/2 litru), sare, piper, parmezan ras, frisca neindulcita (optional).

Mod de preparare: Ceapa si prazul marunt tocate se calesc pret de cateva minute intr-o lingura de unt; se adauga conopida bucatele si cuburile de cartofi si se mai calesc toate vreo 5 minute. Se sareaza, pipereaza si se acopera cu supa de legume, fierband la foc mic pana cand se inmoaie legumele. Se mixeaza si daca este prea groasa se mai subtiaza cu un pic de supa de legume. La sfarsit, se adauga restul de unt si parmezanul ras. Se serveste cu un pic de frisca si cu crutoane.

 

Articol exclusiv online

 

Juice therapy
Juice therapy