Tu ştii cum se prepară corect ceaiul?

Poti prepara un ceai bun din plante uscate sau poti sa desfaci capsulele de la Plafar, care contin pudra de plante, si sa folosesti continutul pentru a-l prepara. Poti, de asemenea, folosi plante proaspete sau, pur si simplu, pliculete de ceai de la magazinele naturiste.
Tu ştii cum se prepară corect ceaiul?

Poti prepara un ceai bun din plante uscate sau poti sa desfaci capsulele de la Plafar, care contin pudra de plante, si sa folosesti continutul pentru a-l prepara. Poti, de asemenea, folosi plante proaspete sau, pur si simplu, pliculete de ceai de la magazinele naturiste.

Dar, se pot folosi plante proaspete, mai ales primavara, vara si toamna. Atentie! Plantele proaspete sunt mai atractive si sunt mai aromate. Principala diferenta intre plantele proaspete si cele uscate consta in continutul lor in apa.

Frunza cu frunza, plantele retin la suprafata lor fitochimicalele chiar si dupa ce au fost uscate o perioada. Deoarece din plantele uscate s-a inlaturat apa, fitochimicalele sunt mult mai concentrate.

In timp ce plantele proaspete contin aproximativ 80% apa, la cele uscate acest procent este de 20%. Deci, gram pe gram, plantele uscate au mai multa putere, iar cand le adaugi in apa, multe dintre fitochimicale se elibereaza in ceai.

De obicei, pentru prepararea unei retete de ceai medicinal se presupune existenta plantelor medicinale uscate. Daca ai plante proaspete, va trebui sa folosesti o cantitate de 4 ori mai mare decat iti cere reteta pentru a obtine un ceai cu acceasi tarie.

Tags: