Andreea Esca: „Cunosc multe femei care conduc perfect şi maşina şi pe bărbaţii lor!”

Expresia "femeile conduc prost" este atât de dezbătută printre şoferii auto încât s-a format deja o "tabără" între bărbaţi, care ne acuză că suntem nepricepute la arta condusului, şi femei, care refuză să se complacă în "clişeul" acesta şi duc feminitatea până în pânzele albe!
Andreea Esca: „Cunosc multe femei care conduc perfect şi maşina şi pe bărbaţii lor!”

Expresia „femeile conduc prost” este atât de dezbătută printre şoferii auto încât s-a format deja o „tabără” între bărbaţi, care ne acuză că suntem nepricepute la arta condusului, şi femei, care refuză să se complacă în „clişeul” acesta şi duc feminitatea până în pânzele albe!

Am întrebat-o pe Andreea Esca, care a fost promoterul campaniei „Femei care conduc”, dacă consideră că este o excepţie de la regula „femeile conduc prost”.

Am aflat că nu crede în reguli şi că pentru ea condusul este mai mult decât o necesitate, este o pasiune!

De la ce vârstă ai permis de conducere?

De la 19 ani. Mai precis din 13 decembrie 1991. Întâi am condus Dacia părinţilor şi apoi pe a mea. O luasem la mâna a doua cu jumătate din bani de la tata şi jumătate strânşi de mine în timpul unei burse jurnalistice în America.

Consideri condusul ca fiind unul dintre hobby-urile tale?

Da. Câteodată, când am timp în weekend, pur şi simplu mă plimb cu maşina pe toate străduţele pe unde am copilărit şi ascult muzică. Acest lucru îmi dă un sentiment extraordinar de libertate şi plăcere.

 

Ai fost promotorul campaniei „Femei care conduc” iniţiată de Mercedes-Benz. Care a fost scopul aceste campanii?

Să facem cunoscute femei care au curajul să-şi aleagă drumul în viaţă şi care se dovedesc inevitabil a fi nişte învingătoare. Am descoperit foarte multe tinere şi nu numai care au pornit afaceri cu multă pasiune, iar apoi, prin muncă şi tenacitate, au reuşit să şi câştige din ele. Mi se pare lăudabil!

Ce părere ai despre concepţia bărbaţiilor conform căreia „femeile nu ştiu să conducă”? Consideri că eşti una dintre excepţiile care întăresc regula?

Ce să zică şi ei… Ca şi noi… Dacă vedem o femeie mai frumoasă ca noi am vrea să o bănuim că nu e prea inteligentă…

Cred că o regulă nu există. Cunosc multe femei care conduc perfect şi maşina şi pe bărbaţii lor…

Care a fost cea mai neplăcută întâmplare pe care ai trăit-o în trafic?

Când am intrat noaptea într-o groapă imensă şi acolo am rămas. Desigur că nu era semnalizată …

Dar cea mai amuzantă?

Amuzantă? Când m-a oprit odată un poliţist şi nu mă găsea în baza de date. A durat vreo jumătate de oră până ne-am dumirit împreună că mă cheamă Esca Eram…

Te-ai machiat sau te machiezi vreodată la volan?

Sigur că da. Dar la stop. Dar cea mai simpatică scenă am văzut-o în America. O doamnă îşi intindea părul cu placa aşteptând la semafor…

Dacă ar fi să le dai o replică bărbaţilor care acuză femeile la volan, care ar fi aceea?

Noi îi iubim oricum.

Un sfat pentru femeile care conduc?

Să folosească mereu căştile telefonului şi să nu fumeze în timp ce conduc. Atenţia şi siguranţa condusului sunt serios ameninţate şi am văzut accidente grave de la aceste aparente prostioare…

Sursa foto: Promotor

Iulia Pocol
Iulia Pocol

De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie.

Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal.

Totuşi, nu pot să nu ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex