Aceste grasimi sanatoase
isi dovedesc din plin beneficiile inca din copilarie: sunt
implicate in dezvoltarea vederii, a sistemului nervos, a creierului
si stimuleaza cresterea in lungime. Apoi, pe tot parcursul vietii,
sunt implicate in prevenirea imbolnavirilor si in mentinerea
frumusetii!
Alunele
Pentru adulti, grasimile Omega 3 si 6 contribuie la mentinerea
sanatatii inimii si pastrarea lipidelor din sange in limite
normale. Grasimile Omega 3 si 6 scad colesterolul rau din sange
(fractiunea LDL), iar, mai mult,
Omega 3 creste nivelul colesterolului bun din sange
(fractiunea HDL).
Nucile, alunele sunt surse bogate de acizi grasi Omega 3, iar
persoanele care le consuma regulat au un risc mai mic de a dezvolta
boli
cardiovasculare.
Margarina
Cea de generatie noua (cum este Rama) se obtine prin amestecarea
uleiurilor vegetale cu o cantitate mica de grasime vegetala de
palmier interesterificata si cu apa.
Margarina poate fi preparata foarte simplu, in 5 minute, acasa,
din: ulei de floarea-soarelui, galbenus de ou, lapte, sare, suc de
lamaie si grasime vegetala de palmier sau cocos. Margarina este o
sursa de Omega 3, Omega 6 si
vitamina E, datorita uleiurilor vegetale pe care le
contine.
Afla mai multe din editia tiparita a revistei Ce se
intampla doctore?
Citeste si
Beneficiile germenilor de grau
Foto: SHUTTERSTOCK