Coronavirus – 6 români aflaţi pe o navă de croazieră cu bolnavi de coronavirus au fost aduşi în ţară

Dacă aveţi probleme de sănătate trebuie să călătoriţi în zone afectate de coronavirus, consultaţi medicul curant pentru a vă informa la ce riscuri vă supuneţi .
Coronavirus – 6 români aflaţi pe o navă de croazieră cu bolnavi de coronavirus au fost aduşi în ţară
Coronavirus - 6 cetăţeni români aflaţi pe o navă de croazieră au fost aduşi în ţară. foto Shutterstock

Ministerul Sănătăţii din România anunţă că ieri dimineaţa, un număr de 6 cetăţeni români aflaţi pe nava de croazieră Diamond Princess au fost aduşi în ţară, după ce şi-au exprimat dorinţa să fie evacuaţi.

Nava de croazieră Diamond Princess se aflată în carantină din cauza coronavirus din data de 3 februarie 2020 în portul Yokohama, Japonia.
Repatrierea cetăţenilor români s-a efectuat prin intermediul unui zbor medical organizat în cadrul Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene.

Românii reîntorşi în ţară nu sunt infectaţi cu coronavirus

Toţi cei 6 cetăţeni (2 pasageri şi 4 membri ai echipajului) au fost examinaţi medical înainte de îmbarcare, testaţi pentru noul coronavirus (COVID-19), testele fiind negative.

2 săptămâni vor rămâne în carantină

În România, conform procedurilor, cele 6 persoane vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spaţiu special destinat din Bucureşti, în care sunt respectate condiţiile de izolare. Ministerul Sănătăţii va informa cu privire la starea lor de sănătate.
 

Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere