Ce să mănânci dimineața pentru a avea energie. 5 alimente ieftine care țin de foame și te ajută să slăbești

Mănânci, slăbești, ai energie! Descoperă câteva alimente ideale pentru micul dejun.
  • Publicat:

Masa luată dimineața e foarte importantă pentru menținerea greutății, dar și pentru a avea energie până spre prânz. Dar este foarte important și ce anume mănânci dimineața!

Un covrig și o cafea nu sunt cele mai bune opțiuni, la fel cum un baton de ciocolată luat pe fugă de la metrou și o sticlă de cola nu-ți vor asigura porția de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive importante.

Află ce trebuie să mănânci dimineața ca să ai energie și în același timp să îți menții greutatea în limitele normale.

Ce recomandă nutriționiștii să mâncăm dimineața

Ouă cu pâine prăjită, opțiunea perfectă dimineața

Ouăle sunt surse excelente de proteine de calitate și antioxidanți și au foarte puține calorii.

Un ou fiert, o omletă sau ouăle jumări cu o felie de pâine prăjită integrală unsă cu puțin unt și 2-3 felii de avocado sau guacamole este o idee grozavă de mic dejun sănătos și sățios.

Iaurt grecesc cu fructe proaspete, nuci sau semințe

Combinația de iaurt cu fructe este ideală dimineața, pentru un start plin de energie. În plus, iaurtul este bogat în proteine care țin în frâu senzația de foame pentru cel puțin câteva ore.

De asemenea, bacteriile bune din iaurt sprijină flora intestinală și previn tulburările gastrointestinale precum constipația, balonarea, durerile de stomac sau diareea.

Începe ziua cu terci de ovăz

Fulgii de ovăz au numeroase beneficii. Aceștia conțin fibre care țin de foame, previn constipația și reduc riscul de boli cardiovasculare și cancer de colon.

De asemenea, ovăzul este o opțiune ideală pentru cei care se confruntă cu boala celiacă, deoarece nu conține gluten.

O porție de terci de ovăz cu lapte (poți folosi alternative vegetale, dacă ai intoleranță la lactoză) și câteva fructe proaspete (prune, smochine, caise) este perfectă dimineața.

Budincă de chia cu fructe la micul dejun

Semințele de chia sunt foarte nutritive deoarece conțin multe fibre speciale care își măresc volumul și, în consecință, stomacul se va simți mai plin, pentru mai mult timp.

Mai mult, aceste fibre pot avea efect benefic asupra glicemiei și tensiunii arteriale, arată studiile. Iar datorită antioxidanților din compoziție, semințele de chia inhibă producția unui marker inflamator asociat cu apariția bolilor de inimă.

Vezi aici o rețetă super simplă de budincă de chia cu lapte de cocos și kiwi, perfectă la micul dejun.

Cremă de brânză cu legume

O altă variantă de mic dejun sățios și sănătos este combinația de cremă de brânză cu legume precum ardeiul gras, castraveții sau roșiile.

Brânza cottage în special este recomandată, deoarece este bogată în proteine care mențin sațietatea. De asemenea, conține acid linoleic conjugat, care accelerează metabolismul, deci este indicată și în curele de slăbire.

Combină brânza cu felii de ardei gras bogat în vitamina C sau alte legume care îți plac. Poți adăuga și câteva semințe de in sau nuci tocate, surse de grăsimi cu efect benefic asupra creierului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”