Crema de brânză: cât de sănătoasă este în dietă?

Cercetătorii au avut sub observație peste 200.000 de femei și bărbați și au descoperit că produsele precum crema de brânză nu sunt asociate bolilor de inimă.
  • Publicat:
Crema de brânză: cât de sănătoasă este în dietă?
Foto: shutterstock

Obișnuiesc la micul dejun să consum crema de brânză cu pâine coaptă și ceva legume pe lângă și, după câteva zile în care m-am tot bucurat de acest toast, mi-am pus întrebarea dacă ceea ce îmi place să mănânc este și sănătos.

Crema de brânză: beneficii și valori nutriționale

28 de grame de cremă de brânză conțin 99 de calorii, 1.74 grame de proteină, 9.75 grame de grăsimi și 1.56 grame de carbohidrați, notează Departamentul de Agricultură din Statele Unite. Nu este tocmai un produs bogat în nutrienți, dar aceeași cantitate menționată anterior conține 7% din necesarul zilnic de vitamina A, menită să sprijine funcția imunitară, vederea, sănătatea oaselor și, totodată conține și calciu (3%), vitamine B, fier și magneziu (1% fiecare).

Ține la distanță bolile de inimă

Crema de brânză obișnuită este considerată un produs lactat bogat în grăsimi. Un studiu de la Harvard publicat în The American Journal of Clinical Nutrition arată legătura dintre consumul de grăsimi și riscul bolilor cardiovasculare. Cercetătorii au avut sub observație peste 200.000 de femei și bărbați și au descoperit că produsele grase precum crema de brânză nu sunt asociate bolilor de inimă.

Moduri sănătoase în care să o introduci în dietă

Indiferent de tipul de cremă de brânză pentru care optezi (mai există varianta vegană), important este să o consumi alături de alimente integrale, bogate în nutrienți precum fructe, legume, cereale integrale și semințe. La micul dejun poți să o consumi cu pâine integrală alături de legume precum roșii, castraveți, spanac și ceapă roșie sau dacă ai poftă de ceva dulce poți să adaugi în locul legumelor sirop de arțar, scorțișoară și ghimbir proaspăt ras.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân