Cât de sănătoși sunt fulgii de ovăz și cum te ajută să trăiești mai mult

Fulgii de ovăz sunt cea mai bună alegere atunci când îți propui să mănânci sănătos și să slăbești. Iată câteva motive pentru care să nu lipsească din dietă.
  • Publicat:
Cât de sănătoși sunt fulgii de ovăz și cum te ajută să trăiești mai mult
Foto: shutterstock

Fulgii de ovăz sunt ideali pentru micul dejun, iar dacă nu ești convins de acest lucru, află că există câteva motive serioase pentru care ar trebui să-i consumi, în special dacă vrei să slăbești. Sunt o alegere simplă și delicioasă și, în același timp, incredibil de sănătoasă. Unde mai pui că sunt și versatili?

Fulgii de ovăz sunt bogați în nutrienți

Menționam că există câteva motive pentru care ar trebui să nu lipsească din dietă, iar conținutul de nutrienți se numără printre acestea. 45 de grame de fulgi de ovăz conțin aproximativ 150 de calorii, 5 grame de proteină vegetală, 27 de grame de carbohidrați, 4 grame de fibre și câteva grame de grăsimi. De asemenea, conțin vitamine și minerale, inclusiv fier, magneziu, zinc, seleniu, vitamine B și calciu și potasiu.

Sunt o sursă ideală de antioxidanți

Antioxidanții sunt cei mai buni prieteni pentru sănătate și în special pentru piele. În urma unui studiu din 2018 publicat în jurnalul Food Research International, anioxidanții polifenoli descoperiți în ovăz conțin proprietăți antioxidante și antiinfalamatorii. La nivel celular, polifenolii reduc stresul oxidativ, ceea ce înseamnă că țin la distanță procesul de îmbătrânire și bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 și obezitatea.

Fulgii de ovăz, aliații din dietă

Datorită conținutului de carbohidrați, fulgii de ovăz sunt ideali în procesul de slăbire. Cercetările arată că persoanele care consumă regulat fulgi de ovăz au o talie mai subțire, dar și un indice al masei corporale scăzut. Un alt plus este conținutul de fibre și nutrienți care oferă sațietate, iar astfel nu simți nevoia de a mai mânca între mese.

Te ajută să trăiești mai mult. Și mai bine

O analiză publicată în 2019 în European Journal of Preventive Cardiology arată că în urma consumului de fulgi de ovăz scade riscul de deces, inclusiv produs de bolile de inimă, principala cauză la nivel global.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân