Schiatul arde calorii, alungă stresul și este perfect pentru articulații. Ce beneficii are acest sport de iarnă

Află care sunt principalele beneficii ale schiatului pentru sănătate şi siluetă!
  • Publicat:
Schiatul arde calorii, alungă stresul și este perfect pentru articulații. Ce beneficii are acest sport de iarnă
Foto: envato

Iarna este sezonul ideal să profităm de sporturi precum schiatul, patinajul sau snowboardingul. Pentru că zăpada este perfectă în această perioadă la munte, mulţi turişti vor alege staţiunile schiabile în săptămânile următoare.

Pe lângă faptul că este o metodă excelentă de relaxare, schiatul te ajută să şi slăbeşti! Şase ore petrecute pe pârtia de schi te scapă dintr-un foc de 3000 de calorii, îţi tonifiază musculatura abdominală şi ajută la întărirea sistemului imunitar!

Află mai jos care sunt principalele beneficii ale schiatului pentru sănătate şi siluetă!

Schiatul, un excelent antrenament cardio

Schiatul accelerează ritmul inimii şi creşte fluxul sanguin, astfel că reprezintă un exerciţiu cardio de minune, care te ajută să îţi menţii sănătatea cardiovasculară.

Unde mai pui că aerul curat de munte este un remediu perfect pentru astmatici. Medicii recomandă adesea pacienţilor care suferă de afecţiuni respiratorii sau astm să meargă la munte, pentru o „cură cu aer curat”. Aerul proaspăt de munte este lipsit de noxele prezente în marile oraşe şi ajută la ameliorarea alergiilor sau problemelor respiratorii.

Faci schi, eşti mai flexibil

Schiatul îmbunătăţeşte flexibilitatea articulaţiilor şi previne apariţia durerilor articulare, specifice persoanelor care stau mult pe scaun şi nu fac destulă mişcare. Pentru a nu suprasolicita musculatura, este indicat stretchingul înainte de o şedinţă de schi. Descoperă aici beneficiile stretchingului!

Medicament natural contra stresului

Schiatul stimulează producţia de endorfine, aşa-numiţii hormoni ai fericirii, şi contribuie la îmbunătăţirea stării emoţionale, eliminând stresul şi stările de anxietate.

Mai mult, schiatul te ajută să dormi mai bine. După efortul susţinut, foarte probabil vei fi epuizat şi somnul se va instala mult mai uşor, dar va fi şi mult mai odihnitor, graţie aerului curat pe care l-ai respirat.

Nimic nu se compară cu mişcarea în aer liber, care aduce atât de multe beneficii sănătăţii noastre. Persoanele care suferă de un deficit de vitamina D ar trebui să stea cât mai mult timp pe afară, la soare, pentru ca organismul să îşi ia doza binemeritată de vitamina soarelui. Nivelul normal de vitamina D ajută la îmbunătăţirea sistemului imuntar, reduce riscul de viroze respiratorii şi ameliorează starea generală de sănătate.

O zi pe pârtia de schi te scapă de 3.000 de calorii

În funcţie de indicele de masă corporală şi de intensitatea cu care practici schi, este posibil să pierzi până la 3000 de calorii pe zi. În plus, temperaturile scăzute duc la intensificarea metabolismului.

De asemenea, schiatul întăreşte muşchii abdominali. Încordarea abdomenului pentru menţinerea echilibrului pe schiuri ajută la tonifierea şi chiar întărirea musculaturii acestei zone.

Chiar dacă eşti începătoare sau expertă în schiat, beneficiile sunt numeroase: circulaţia sângelui este îmbunătăţită, oxigenul şi nutrimentele sunt transportate eficient în toate ţesuturile iar musculatura este „lucrată” în întregime (mai ales partea interioară şi cea exterioară a coapselor, muşchii fesieri etc.). De asemenea, schiatul ajută la dezvoltarea musculaturii braţelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”