Carmen Brumă îţi spune cum să mănânci pâine fără să te îngraşi!

Carmen Brumă ne-a răspuns la câteva întrebări care stau pe buzele tuturor cititoarelor în ce priveşte controversata pâine.
  • Publicat:
Carmen Brumă îţi spune cum să mănânci pâine fără să te îngraşi!

Carmen Brumă este recunoscută pentru stilul de viaţă sănătos şi cărţile de wellness însă recent vedeta TV a oferit, în cadrul unui eveniment dedicat dezbaterii asupra produselor de panificaţie, câteva sfaturi practice, din experienţă proprie, legate de importanţa unei alimentaţii echilibrate.

Ea a pus accent pe calitatea pâinii pe care o consumăm, cum poate fi aceasta introdusă în dieta noastră, cum contribuie ea la menţinerea sănătăţii organismului şi care sunt ingredientele care ar trebui să se regăsească într-o pâine de calitate, cu  beneficii pentru sănătate şi siluetă.

Carmen Brumă ne-a răspuns la câteva întrebări care stau pe buzele tuturor cititoarelor în ce priveşte controversata pâine.

CSÎD : Ce sortiment de pâine consumi în mod frecvent?

Carmen Brumă: Mănânc, în general, pâine din făină integrală. Am descoperit de ceva timp pâinea Feminis de la Frische, care conţine, pe lângă făină integrală, seminţe, vitamine şi minerale care lipsesc adesea din organismul femeilor: vitamina D, calciu, magneziu, acid folic, fier.

CSÎD: În ce cantitate consumi această pâine?

C.B.: 80-100 grame, în prima parte a zilei sau imediat după antrenament.

CSÎD: În combinaţie cu ce alimente consumi pâinea şi cum recomanzi să fie consumată pâinea, în general?

C.B. Combinaţiile indicate: pâine cu legume (salate proaspete, humus, salată de vinete, zacuscă), pâine cu ou. Nu cred că exista pâine care îngraşă sau pâine care slăbeşte. Există doar momente, cantităţi şi asocieri nepotrivite.

CSÎD : Ce ar fi bine să nu combinăm niciodată cu pâine?

C.B. : Eu nu aş combina pâinea cu mezeluri, caşcaval, branză topită, pateuri.

CSÎD : Există anumite momente ale zilei în care e mai OK să consumi pâine? Care sunt acelea?

C.B. : Cred că micul dejun e momentul ideal, dar şi imediat după ce ai făcut mişcare.

CSÎD : De ce e important să nu renunţăm definitiv la pâine?

C.B. : Pâinea atent aleasă, în cantităţi, momente şi asocieri potrivite îţi poate asigura o doză consistentă de energie şi îţi conferă saţietate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”