5 motive să mănânci un măr pe zi. Beneficiile merelor pentru sănătate

  • Publicat:
5 motive să mănânci un măr pe zi. Beneficiile merelor pentru sănătate
Sursa foto: Shutterstock

Un măr pe zi ține medicul la distanță, dar și grăsimea departe de coapse! Crocant, dulce, acrișor, parfumat, răcoritor, un măr pe zi îți crește semnificativ șansele să duci o viață lungă și ferită de boli.

Sunt ieftine, gustoase, țin de foame – dar ce beneficii au merele pentru sănătate? Îți oferim mai jos 5 motive să mănânci în fiecare zi un măr.

Un măr pe zi te ferește de bolile de inimă și îți întărește imunitatea

Merele conțin antioxidanți (quercitină, catehine, acid clorogenic etc.) care și-au dovedit efectul protector împotriva bolilor cronice, așa cum sunt afecțiunile cardiovasculare.

Însă nu doar antioxidanții din mere sunt cei care îți protejează inima. Aceste fructe sunt surse excelente de fibre și potasiu.

Ambele au un rol important în reglarea nivelului de colesterol și prevenirea acumulării grăsimilor pe vasele de sânge. Adică ateroscleroza, una dintre cauzele principale implicate în apariția bolilor cardiovasculare (infarct, atac cerebral etc.).

În plus, un măr pe zi e de ajuns pentru a avea o floră intestinală în parametri optimi, spun studiile. În special coaja de măr este benefică pentru stomac, pentru că aceasta conține pectină, o substanță cu efect prebiotic.

Totodată, cercetările arată că merele consumate zilnic pot reduce riscul de inflamații și infecții, deoarece sprijină imunitatea. Aceste beneficii sunt datorate cantității mari de vitamina C din mere, foarte importantă pentru susținerea sistemului imunitar.

Merele, bune pentru diabetici și cei care vor să slăbească

Consumul zilnic de mere este asociat cu un risc mai mic de a dezvolta diabet zaharat, spun medicii. Acest lucru se datorează fibrelor și enzimelor cu efect prebiotic din mere, care joacă un rol important în digestie, dar și în reglarea secreției de insulină și a nivelului glicemiei.

Nu în ultimul rând, merele sunt indicate și celor care vor să mai scape de excesul ponderal. Merele asigură un tranzit intestinal corect și conferă sațietate, prevenind astfel instalarea precoce a senzației de foame și pofta de alimente nu tocmai sănătoase, care contribuie la acumularea kilogramelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân