Ateroscleroza: 5 alimente care previn blocarea vaselor de sânge

Află cum ar trebui să arate dieta ta și care sunt principalele alimente pe care trebuie să le consumi pentru a preveni ateroscleroza.
  • Publicat:
Ateroscleroza: 5 alimente care previn blocarea vaselor de sânge
Ateroscleroza: 5 alimente care previn blocarea vaselor de sânge

Ateroscleroza apare atunci când depozitele de grăsime se acumulează pe pereții arterelor. Probabil ai auzit până acum de artere blocate, iar motivul acestei afecțiuni este circulația sângelui către inimă care este restricționată.

Cauze pentru care arterele se blochează

Ateroscleroza este considerată o cauză majoră a bolilor cardiovasculare, care vine la pachet cu numeroși factori de risc. Poți dezvolta ateroscleroză dacă:

  • ai colesterolul LDL crescut
  • ai hipertensiune arterială
  • fumezi
  • ai diabet
  • ai un istoric în familie cu ateroscleroză
  • te confrunți cu obeztatea
  • urmezi o dietă nesănătoasă
  • ai un stil de viață sedentar

Pe de altă parte, o dietă bogată în fructe, legume și pește ajută la reducerea riscului de ateroscleroză și boli cardiovasculare.

Ateroscleroza: ce să mănânci

Fructe de pădure

Fructele de pădure includ afine, căpșuni, merișoare, zmeură și mure. Acestea sunt asociate beneficiilor impresionante pentru sănătate, datorită capacității de a reduce inflamațiile și de a îmbunătăți sănătatea inimii. Sunt bogate în fibre, vitamine și minerale și conțin antioxidanți care au grijă de sănătatea inimii. Cercetările arată că în urma consumului de fructe de pădure se reduc factorii de risc ai aterosclerozei, inclusiv colesterolul LDL, hipertensiune și glicemia.

Fasolea previne ateroscleroza

Fasolea conține fibre și este cunăscută pentru beneficiile pentru sănătate. COnsumul de fibre este esențial pentru prevenirea aterosclerozei, deoarece menține un echilibru al colesterolului și astfel reduce riscul de blocare a arterelor.

Pește

Peștele conține nutrienți esențiali, inclusiv grăsimi omega-3, care reduce riscul de apariție a aterosclerozei.

Roșii

Roșiile și produsele din tomate conțin compuși vegetali care ajută la reducerea dezvoltării aterosclerozei, deoarece conține licopen, care are beneficii impresionante pentru sănătatea inimii. Studiile sugerează că în urma consumului produselor bogate în licopen se reduc inflamațiile, accelerează colesterolul HDL și reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Ceapa previne ateroscleroza

Ceapa oferă numeroase beneficii și este unul dintre popularele ingrediente menite să protejeze arterele. Ceapa conține compuși sulfurici despre care oamenii de știință susțin că previn inflamațiile vaselor de sânge.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stereotaxie: „Nu este dureroasă, nu necesită o anestezie și nici măcar o internare a pacientului”