Fructul pe care e bine să-l mănânci dimineața dacă ai probleme cu tensiunea sau glicemia

Află de ce e bine să mănânci avocado dimineața și ce beneficii are acest fruct.
  • Publicat:
Fructul pe care e bine să-l mănânci dimineața dacă ai probleme cu tensiunea sau glicemia
Foto: Shutterstock

Tu mănânci avocado dimineața, la prânz sau seara? Se pare că momentul în care îl consumi ar putea avea un impact asupra sănătății tale, câteodată în bine, alteori în rău.

Află mai jos care este momentul ideal să consumi avocado și ce beneficii dar și efecte mai puțin plăcute poate avea acest fruct.

Motivul pentru care e bine să mănânci avocado dimineața

Avocado este considerat mic dejunul campionilor, iar asta pentru că este un aliment bogat în grăsimi benefice care conferă energie și putere de concentrare, dar și fibre care conferă sațietate. Poți consuma avocado dimineața sub forma unui smoothie sau pe o felie de pâine prăjită unsă cu puțină cremă de brânză.

Studii recente arată că dacă mănânci avocado dimineața, la micul dejun, circulația sângelui are de câștigat. Cercetătorii spun că nutrienții din avocado ajută la reglarea tensiunii arteriale și poate avea un efect benefic și asupra nivelului de zahăr din sânge, fiind de ajutor inclusiv celor care se confruntă cu rezistență la insulină.

Totodată, s-a demonstrat că acest fruct consumat la micul dejun conferă sațietate pe termen lung și te ajută să slăbești mai rapid.

Cu toate acestea, nu este indicat să mănânci avocado dimineața pe stomacul gol, pentru că poate fi greu de digerat. Poți preveni acest lucru dacă îl combini cu pâine prăjită. Câteva felii de avocado pe una de toast integral sunt perfecte pentru prima masă a zilei.

Iar dacă mănânci avocado la prânz, poate într-o salată, alături de o bucată mică de carne la grătar, sau sub formă de guacamole, cu siguranță nu vei mai fi tentată să ciugulești dulciuri sau alte alimente nesănătoase cel puțin 6 ore.

Avocado este bogat în grăsimi, fibre și carbohidrați, nutrienți care țin la distanță senzația de foame și pot contribui la accelerarea metabolismului.

De ce e bine să mănânci avocado dimineața și să îl eviți seara
Sursa foto: Shutterstock

Avocado seara? Părerile sunt împărțite

Un fruct avocado are destul de multe calorii, peste 300, așa că dacă ești la dietă, ar fi bine să îl eviți seara, mai ales dacă îl combini și cu alte alimente.

Un alt motiv pentru a-l evita seara ar putea fi conținutul mare de aminoacizi, care pot ține creierul „în priză”, împiedicându-te să ai un somn odihnitor.

Există însă și păreri contrare despre consumul de avocado seara. Unii experți spun că avocado, din contră, te poate ajuta să dormi mai bine, datorită conținutului mare de potasiu, un mineral care ar putea avea un efect benefic în ceea ce privește relaxarea.

Ce beneficii pentru sănătate are consumul de avocado

În avocado se regăsesc numeroase vitamine esențiale, cum ar fi vitamina C, B5, B6, B9, E, K. De asemenea, este o resursă importantă de potasiu, magneziu, betacaroten și acizi grași.

Toate aceste substanțe nutritive au un efect benefic semnificativ asupra sănătății. Iată câteva dintre beneficiile consumului de avocado pentru sănătatea ta:

  • ajută la reglarea tensiunii arteriale
  • reglează nivelul de colesterol
  • protejează vederea
  • reduce riscul de osteoporoză
  • previne stările de anxietate sau depresie
  • îmbunătățește digestia
  • ajută la slăbit, dacă este consumat cu moderație

Surse:

https://nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/1475-2891-12-155

https://ostrali.com/when-is-the-best-time-to-eat-avocado/

https://oicanadian.com/the-reason-why-it-is-convenient-to-eat-avocado-in-the-morning/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc