Ce suplimente alimentare sunt utile femeilor suprasolicitate?

Îndatoririle casnice, programul încărcat de la serviciu sau problemele zilnice care ne apasă duc de multe ori la suprasolicitare. Pe lângă scurte momente de respiro, de relaxare, câteva suplimente nutritive ne pot ajuta să gestionăm optim situaţia, astfel încât surmenajul să nu afecteze nici starea de bună dispoziţie, nici sănătatea!
Autor: Paula Rotaru
Ce suplimente alimentare sunt utile femeilor suprasolicitate?

Îndatoririle casnice, programul încărcat de la serviciu sau problemele zilnice care ne apasă duc de multe ori la suprasolicitare. 

Cine mai ţine cont că noi, femeile, avem de la natură o structură sensibilă, marcată de fluctuaţii hormonale, că suntem mai emotive, mai vulnerabile la boli, stres şi oboseală?

Pe lângă scurte momente de respiro, de relaxare, câteva suplimente nutritive ne pot ajuta să gestionăm optim situaţia, astfel încât surmenajul să nu afecteze nici starea de bună dispoziţie, nici sănătatea!

Georgeta Ionică, farmacist specialist DONA, ne spune care sunt cele mai indicate suplimente pentru femeile suprasolicitate.

 • Magneziu, mangan, potasiu, fier, iod, zinc – sunt mineralele care pot reda tonusul optim, preîntâmpinând în plus efectele unei alimentaţii grele.
   
 • Vitaminele din gama B sunt indicate pentru creşterea nivelului energiei
   
 • Vitamina C întăreşte sistemul imunitar, ajutându-ne astfel să ţinem la distanţă virozele respiratorii care fac ravagii în această perioadă a anului.
   
 • Ginkgo biloba are efecte pozitive asupra circulaţiei sanguine şi sistemului vascular, contribuind la buna oxigenare a sferei cerebrale, favorizând astfel funcţiile psihice.
   
 • Ceaiul verde este un antioxidant cu proprietăţi anti-îmbătrânire dovedite, de asemenea, de folos în redobândirea sau menţinerea siluetei perfecte.
   
 • Ginsengul revigorează starea fizică şi psihică şi are calităţi antioxidante. Seva de mesteacăn constituie unul dintre extractele cu mare putere regeneratoare şi de expulzare a toxinelor din corp (un notabil depurativ şi antioxidant natural). Mai exact, activează metabolismul, optimizează procesele complexe de sinteză, de acumulare şi de degradare. Totodată, are capacitatea de a reduce colesterolemia.
   
 • Extractul din mlădiţe de arbore-mamut (Sequoia gigantea) este un excelent energizant, sporind sensibil forţele trupului şi capacităţile cognitive.
   
 • Betacarotenul, vitamina E şi seleniul sunt antioxidanţi care acţionează benefic la nivelul pielii, unghiilor şi părului, ajutându-le să-şi păstreze calitatea.
   
 • Acizii graşi Omega-3 sunt recomandaţi cu scop preventiv în afecţiuni cardiovasculare, la care femeile extenuate sunt mai predispuse.
   
 • Uleiurile aromatice reprezintă o altă excelentă modalitate de a combate oboseala şi de a ne revitaliza. Putem alege dintre extractele volatile de busuioc, rozmarin sau mentă.
Cel mai nou articol Video: