Motivul pentru care fumătorii răcesc mai des

Fumătorii au mult mai multe şanse de a dobândi o răceală decât cei care nu agreează nicotina.
Motivul pentru care fumătorii răcesc mai des

Copiii şi fumătorii sunt cei mai predispuşi răcelilor de sezon, dar ultimii deţin supremaţia. Fumătorii au plămânii deja afectaţi, din cauza lipsei de vitamina C, iar toate acestea îi fac să se întâlnească mult mai repede cu boala.

Fumătorii au mult mai multe şanse de a dobândi o răceală decât cei care nu agreează nicotina.

 

În general, cei care iubesc fumul de ţigară au gâtul uscat şi sinusurile înflamate, iar organismul este slăbit, aşa că bronşita îşi găseşte un mediu propice de manifestare, scrie Gândul.info.

În principiu, dacă vor să ţină boala la distanţă, fumătorii ar trebui să reducă numărul ţigărilor, pentru că acestea nu fac decât să le slăbească sistemul imunitar, să se odihnească mai mult şi să îşi hidrateze organismul cu sucuri naturale.

De asemenea, pentru că au un deficit de vitamina C, fumătorii ar trebui să consume frecvent pătrunjel, legume, kiwi, merişoare, să bea ceai verde şi de ghimbir sau să opteze pentru câteva antibiotice naturale, cum ar fi propolisul (pentru că poate învinge peste 30 de virusuri), ceapa (are rol antibacterian), mierea şi usturoiul, un ingredient indicat şi în cazul bolnavilor de plămâni.