Scapă de burta umflată renunțând la 5 obiceiuri. Garantat vei avea un abdomen plat!

  • Publicat:
  • Actualizat:
Scapă de burta umflată renunțând la 5 obiceiuri. Garantat vei avea un abdomen plat!
Sursa foto: Shutterstock

Mulți urmează fel și fel de diete, dar tot se plâng că nu scapă de burtă, orice-ar face. De vină ar putea fi unul sau mai multe dintre aceste 5 obiceiuri.

Scapă de burtă – renunță la aceste obiceiuri!

Nu mânca pe fugă

Dacă mănânci prea repede și nu mesteci suficient mâncarea, foarte probabil înghiți mult aer, iar asta duce la umflarea abdomenului. În plus, odată ajunse în stomac, alimentele nemestecate pe îndelete sunt mai greu de digerat.

Redu cantitatea de alimente cu indice glicemic ridicat

Pâinea albă, pastele, orezul sunt alimente care pot provoca o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge, deoarece au un indice glicemic ridicat. În plus, acest fenomen favorizează apariția depozitelor de grăsime în zona abdominală.

Schimbă aceste alimente cu variantele lor integrale, mai bogate în fibre, care ajută tranzitul intestinal, eliberează treptat glucoza în sânge și te ajută să ai un abdomen plat.

Nu mai consuma băuturi acidulate

Bulele din sucuri, apă minerală sau bere se vor vedea pe abdomenul tău. Cu alte cuvinte, duc la balonare. Alege în schimb apa plată, eventual combinată cu un pic de suc de lămâie și 2 frunze de mentă. Te hidratezi, te răcorești și te bucuri în același timp de o limonadă delicioasă!

Include mai multe fibre în alimentație

Fibrele ajută tranzitul intestinal, cheia pentru un abdomen plat. Dacă nu mănânci suficiente legume gătite, fructe, cereale integrale sau leguminoase, atunci e foarte posibil ca acesta să fie răspunsul la întrebarea „de ce nu scap de burtă?”.

Ai grijă la legumele crude! Deși sunt sănătoase, multe dintre ele balonează dacă sunt consumate în stare proaspătă, deoarece conțin fibre mai greu de digerat. Spre exemplu, morcovii sunt mult mai ușor de digerat, dar și mai sănătoși, dacă sunt consumați fierți sau dați prin blender și consumați sub formă de suc. 

Nu mai ciuguli dulciuri

Ciocolata, biscuiții, napolitanele, brioșele, prăjiturile… tot ce conține mult zahăr trebuie evitat pe cât posibil. Firește că poți „scăpa” din când în când la o savarină sau la un pachet mic de biscuiți cu ciocolată, dar dacă faci din asta un obicei zilnic, sigur nu vei obține abdomenul plat la care visezi.

Poți, în schimb, să apelezi la gustări între mese, precum rondelele de orez integral expandat, un măr, un iaurt cu 3-4 căpșuni sau o budincă de chia cu lapte de cocos și kiwi. Sunt delicioase și prietenoase cu silueta!

Dietă, sport, calm

Sunt 3 reguli mari și late pentru a scăpa de burtă: dietă sănătoasă, mișcare zilnică și evitarea stresului.

Fibrele sunt esențiale în orice dietă, indiferent că e una de slăbire sau de menținere. Dacă nu consumi destule fibre, riscul să te confrunți cu constipația e mare. La rândul ei, constipația duce la umflarea abdomenului.

Apoi, ține cont că abdomenele nu sunt suficiente pentru a avea un abdomen plat. Pentru modelarea armonioasă a zonei abdominale, este important să faci exerciții cardio, intense, care îți lucrează întregul corp și te fac să transpiri.

Ciclismul, alergarea, voleiul, exercițiul scândură (plank) presupun efort intens, dar dau și rezultate. Doar așa poți fi sigură că arzi calorii și scapi de burtă, dar și de alte depozite de grăsime nedorite în alte zone ale corpului.

Nu în ultimul rând, încearcă să eviți stresul, pe cât posibil. Stomacul mai este supranumit, pe bună dreptate, al doilea creier. Atunci când suntem stresați, stomacul nu funcționează corect, alimentele nu sunt digerate corespunzător și, prin urmare, apar balonarea, constipația și durerile de burtă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân