Apa de cocos – un energizant natural care are grijă de silueta ta

Ştiai că, pe lângă cafea şi băuturi energizante cu adaos de zahăr, apa de cocos este considerată un energizant natural mult mai sănătos şi eficient?
18.11.2013
Apa de cocos – un energizant natural care are grijă de silueta ta

Ştiai că, pe lângă cafea şi băuturi energizante cu adaos de zahăr, apa de cocos este considerată un energizant natural mult mai sănătos şi eficient?

Săracă în calorii, fără colesterol şi grăsimi „rele”, cu mai mult potasiu decât bananele şi foarte hidratantă – acestea sunt doar câteva din multe beneficii pe care apa de cocos le are asupra sănătăţii.

Supranumită şi „băutura energizantă naturală”, apa de cocos este favorita sportivilor, dar şi a celebrităţilor din întreaga lume. Şi asta deoarece hidratează foarte bine organismul, dar te şi ajută atunci când nu eşti în cea mai grozavă formă fizică – te scapă de mahmureală, de exemplu, sau te energizează atunci când te simţi lipsit de putere.

 

Ce este, de fapt,  apa de cocos?

Răcoritoare în mod natural, apa de cocos este dulce, cu un uşor gust de nucă. Aceasta conţine carbohidraţi uşor digerabili sub formă de zahăr şi electroliţi (potasiu, calciu şi magneziu), dar şi multe alte vitamine (B-uri în special) şi minerale (fier, fosfor, zinc etc.).
Nu trebuie confundata însă cu laptele sau uleiul de cocos – această „apă” este lichidul clar, limpede, din miezul nucilor de cocos încă verzi, care nu au ajuns la maturitate.

Comparativ cu băuturile energizante, are mai puţin sodiu (aşa încât scade riscul de accidente vasculare sau boli de inimă) şi calorii (doar 20 de calorii la 100 ml), dar mai mult potasiu. Cu alte cuvinte, este băutura ideală pentru cei mici sau pentru cei care au grijă de aspectul şi sănătatea lor.

Perfectă pentru sportivi

Apa de cocos este o băutură ideală şi pentru sportivi, care pierd multă apă în timpul antrenamentelor, deoarece înlocuieşte rapid fluidele pierdute din organism şi este benefică pentru persoanele care lucrează intens.

Şi ai mare grijă de unde cumperi acest produs, deoarece nu toate apele de cocos sunt pure 100%. De aceea, trebuie să alegi cu grijă şi să citeşti eticheta pentru a vedea dacă nu cumva produsul respectiv are în compoziţie ingrediente precum zahărul sau alte arome.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Laura Ciutacu, SANADOR: teste și analize înainte de sarcină