Uleiul de cocos pentru slăbire și sănătate: pastila de dietă

Uleiul de cocos este un aliment studiat pentru potențialele sale beneficii în procesul de slăbire.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dacă vreți să slăbiți, încercați un produs exotic: uleiul de cocos. Acesta este una dintre grăsimile recomandate în dieta ketogenică.

Însă puteti consuma uleiul de cocos și dacă aveți un regim alimentar normal. Puteți adăuga o linguriță, două în cafea sau ceai. Sau îl puteți pune în supă.

Cel mai bine ar fi să căutați sortimentele MCT. Ce înseamnă MCT? În limba română, s-ar traduce “trigliceride cu lanț mediu”. Uleiurile și alimentele printre care și uleiul de cocos care conțin aceste grăsimi sunt extrem de populare în ultima vreme.

Unii specialiști susțin că acestea ajută la slăbit prin instalarea rapidă a senzației de sațietate. Dacă vom consuma o linguriță, două pe zi, vom mânca mai puțină mâncare.

Alți medici spun că uleiurile MCT stimulează arderea grăsimilor, mai ales în dietele ketogenice.

Există un studiu care susține faptul că uleiul de cocos poate stimula performanța sportivă, pentru că este o sursă rapidă de energie. Și colesterolul poate fi reglat prin consumul de ulei de cocos adăugat în mâncăruri sau consumat ca atare.

Uleiul de cocos are încă un beneficiu: poate reduce riscul infecțiilor cu candida și pe acela al infecțiilor intraspitalicești.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult