Pilates în combaterea stresului: exerciții pentru tonifiere și ameliorarea stresului

Mersul la clasele de pilates ne pot ajuta să ținem nivelul de stres sub control. Urmărește materialul pentru a afla mai multe informații.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Mulți dintre noi avem o viață stresantă, motiv pentru care este destul de dificil să ne focusăm atenția asupra propriilor nevoi. Mersul la clasele de pilates ne pot ajuta să ținem nivelul de stres sub control.

Practica pilates ne ajută să scăpăm de stres și ne oferă o stare de calmitate. În plus, ne ajută să ne tonifiem corpul, să fim mai flexibili, dar și să avem o minte mai relaxată și mai calmă. Mai multe despre practica pilates în combaterea stresului ne-a explicat Loredana Georgescu, antrenor de pilates.

„Pilatesul presupune mișcări lente, controlate, se pune accentul pe respirație. Poate fi făcut și de femeile însărcinate, dar și pentru recuperare”, ne spune Loredana Georgescu.

De-a lungul anilor s-a demonstrat științific că acest tip de exercițiu ajută la reducerea hormonului de stres, cunoscut și sub numele de cortizol, în timp ce elimină în organism mai multe endorfine.

”Prin pilates te conectezi cu corpul tău. Ești obligat să uiți de ceea e se întâmplă în jurul tău și ce se întâmplă în viața ta, pentru că pilatesul ne obligă să ne conectăm mintea, concentrarea, cu exercițiile pe care le facem”, spune Loredana Georgescu pentru Ce se întâmplă, Doctore?

Urmărește materialul video pentru a descoperi mai multe informații despre legătura dintre pilates și combaterea stresului oferite de Loredana Georgescu pentru „Ce se întâmplă, Doctore?”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult