Cele mai bune fructe și legume pentru copiii cu vârsta sub 3 ani

  • Publicat:

Fructele și legumele fac parte dintr-un regim alimentar sănătos, indiferent de vârstă, dar cu precădere în cazul copiilor mici, care au nevoie de cele mai bune substanțe nutritive pentru a crește armonios. Spre exemplu, fierul ajută la îmbunătățirea gândirii, învățării și memoriei la copii. Calciul și vitamina D sunt necesare pentru dezvoltarea oaselor, vitamina B12 sprijină activitatea sistemului nervos, iar vitamina C este esențială pentru repararea țesuturilor și sprijinirea imunității.

Câte fructe și legume trebuie să mănânce copilul într-o zi

Potrivit experților de la Clinica Cleveland, copiii cu vârsta sub 3 ani trebuie să mănânce zilnic cel puțin 5 porții de legume și fructe. Asta înseamnă o cantitate de minimum 500 de grame.

Totuși, nevoile copilului pot varia în funcție de greutate, vârstă sau alți factori, așa că este indicat să cereți sfatul medicului pediatru dacă aveți nelămuriri în privința cantității de fructe și legume.

Cele mai bune fructe și legume pentru copiii sub 3 ani

Iată care sunt cele mai indicate fructe și legume pentru copiii sub 3 ani:

Atenție! Fructele trebuie consumate întregi, nu sub formă de sucuri sau smoothie-uri.

Academia Americană de Pediatrie (AAP) recomandă ca micuții să nu bea mai mult de 120 ml de suc de fructe pe zi.

Cum să îți convingi copilul să mănânce fructe și legume

Copiii mici sunt „recunoscuți” pentru faptul că sunt destul de pretențioși la mâncare, în special în ceea ce privește legumele. Din acest motiv, este important să pregătiți mâncarea în diferite modalități atractive pentru cei mici și, de ce nu, să fiți un exemplu pentru ei, mâncând și dumneavoastră sănătos.

Cu siguranță un copil care își vede părinții mâncând cartofi prăjiți sau prăjituri nu va fi prea dornic să mănânce broccoli sau fructe. Așadar, faceți echipă dacă doriți rezultate!

Apoi, e important să nu copleșiți copilul cu noutăți. Mai precis, introduceți treptat legume sau fructe noi în meniul lor, alături de alimente care le plac.

Nu în ultimul rând, încercați, încercați, încercați! Chiar dacă nu vă iese o dată, asta nu înseamnă că trebuie să renunțați.

Copiii sunt foarte schimbători și ce nu le place astăzi, s-ar putea să adore mâine. Mesajul e simplu: nu îi forțați să mănânce ce nu le place, dar nici nu renunțați.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult