Dormi cu șosete în picioare? Iată ce probleme poți întâmpina!

  • Publicat:
Dormi cu șosete în picioare? Iată ce probleme poți întâmpina!
Sursa foto: pexels

Unii nu pot dormi dacă au șosete în picioare, timp în care alții nu suportă nici măcar gândul de a se culca desculți. Potrivit specialiștilor însă, a dormi cu șosete în picioare poate avea și urmări neplăcute. Iată care sunt acestea! 

Dormi cu șosete în picioare? 3 efecte negative ale șosetelor asupra organismului tău

Pot afecta fluxul sângelui

Fără îndoială că purtarea șosetelor în timpul somnului poate fi plăcută, însă ar trebui să reconsideri acest obicei măcar din când în când. Șosetele te pot ajuta să adormi mai repede datorită unui proces numit vasodilatație distală, însa conform studiilor, purtarea ciorapilor încetinește fluxul sanguin.

Citește și: Hainele sintetice, un pericol pentru pielea noastră. Iată de ce trebuie evitate!

Pot afecta și temperatura corpului tău

Temperatura corpului tău se schimbă de mai multe ori în timpul nopții și tinzi să te odihnești mai bine atunci când această este mai scăzută. Dacă porți șosete care nu sunt din fibre naturale, ca piciorul să poată respira, în acest caz temperatura corpului tău poate crește simțitor, deranjându-ți astfel somnul.

În plus, dormitul fără șosete în pat ajută la evitarea igienei precare, a infecțiilor și a mirosurilor neplăcute care pot fi asociate cu șosetele murdare sau chiar infestate de ciuperci.

Pot cauza un mai mare risc de infecții ale pielii

Materialul din care șosetele sunt confecționate este foarte important. Șosetele sintetice, din poliester sau nailon, nu permit picioarelor să respire, așa cum am sugerat mai sus. Iar transpirațiile pe timpul nopții pot fi destul de frecvente. Cu atât mai mult cu cât dormi sub o pătură groasă, într-un mediu umed și cald ce creează un teren propice de dezvoltare a bacteriilor. 

Dacă în compoziția ciorapilor au fost folosite vopseluri și substanțe chimice, riscul apariției de erupții cutanate și de iritații este extrem de ridicat. 

Citește și: Erupţiile cutanate (Prurigo): simptome, cauze, tratamente şi greşeli de tratament

Surse: Sleep Foundation, HealthLine, Times of India

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân