Cum să consumi corect avocado ca să slăbești: e minunat, dar îți poate pune piedici

Află din articol ce recomandări au specialiștii în privința consumului corect de avocado, unul dintre cele mai populare alimente.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum să consumi corect avocado ca să slăbești: e minunat, dar îți poate pune piedici
Află din articol ce recomandări au specialiștii în privința consumului corect de avocado!

Avocado este unul dintre cele mai populare alimente din ultimii ani. De aceea, face parte din multe regimuri alimentare de slăbire.

Avocado conține în primul rând grăsimi sănătoase, de tip Omega-3, cele care dau senzația de sațietate și care pot contribui la reducerea cantității de alimente consumate la o masă.

Avocado conține și nutrienți prețioși, precum vitaminele B, C, E, K, betacaroten, magneziu și potasiu. Mai multe studii au corelat consumul de avocado cu reducere riscului de cancer, osteoporoză, și depresie. Acest fruct este bun pentru vedere, tranzit intestinal, detoxifiere și pentru o sarcină fără probleme.

Toate aceste beneficii au transformat fructul într-o vedetă a regimurilor alimentare care presupun reducerea aportului de carbohidrați și creșterea consumului de alimente cu grăsimi sănătoase.

De exemplu, avocado este permis în dieta ketogenică, una dintre cele mai eficiente și pentru că poate duce la slăbire în cazul femeilor aflate la menopauză și a celor cu tulburări hormonale.

Însă medicul american Sara Gottfried, ginecolog și specialist în medicină integrativă, recomandă precauție în privința consumului de avocado.

Cum poți consuma corect avocado ca să slăbești?

În cartea sa “Women, food and hormones”, dr. Sara Gottfried atrage atenția asupra faptului că, deși conține o mulțime de grăsimi bune, avocado conține și o cantitate destul de mare de carbohidrați. Astfel, un avocado mediu conține aproximativ 24 de grame de grăsime și 12 grame de carbohidrați (dintre aceștia, 9 grame sunt fibre). Astfel, rămân 3 grame de carbohidrați la un avocado. Deși nu pare mult, în momentul în care o persoană adoptă o dietă cu un nivel scăzut de carbohidrați, e posibil ca acele 3 grame să fie o bună parte din necesarul zilnic și să nu mai rămână loc și pentru alte surse de carbohidrați.

Astfel, pentru a slăbi și pentru a avea un regim alimentar echilibrat, dr. Sara Gottfried recomandă consumul a o treime sau a cel mult o jumătate de avocado la o masă.

Și dacă sunteți adepții regimurilor care presupun doar reducerea numărului de calorii consumate zilnic, avocado trebuie consumat cu măsură. Aceasta pentru că are 160 de calorii la suta de grame. Sfatul nutriționiștilor este să vă rezumați la jumătate de avocado pe zi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân