Tot ce trebuie să știi despre avocado

  • Publicat:
Tot ce trebuie să știi despre avocado
Sursa foto: pexels.com

Avocado este un fruct special, care devine din ce în ce mai popular în alimentația noastră. Originea acestui fruct o găsim în Mexic și Guatemala, crescând într-un arbore care are același nume, ambele fiind comestibile.

Popularitatea avocadoului provine din textura sa bogată, cremoasă și aroma sa plăcută. Avocado, cunoscut și sub numele de Persea Americana, este un fruct care aparține familiei Lauraceae, care include și scorțișoara și dafinul. Este disponibil într-o varietate de dimensiuni, culori și texturi. Toate speciile sunt plante tropicale cu un conținut care, până când se recoltează, ajunge să aibă o textură asemănătoare untului, făcându-l popular în bucătărie, de la sosuri la deserturi.

Valori nutriționale

Fibrele, antioxidanții, mineralele (vitaminele K, C, E, B6, B5, A), acidul folic, magneziul, fierul, zincul și potasiul (conține mai mult chiar și decât bananele) fac ca avocado să fie un superaliment, potrivit nutriționiștilor.

Avocado are 160 de calorii, 2 grame de proteine ​​și 15 grame de grăsimi sănătoase, ceea ce este bun pentru sănătatea ta.

Este, de asemenea, unul dintre puținele alimente cu conținut scăzut de carbohidrați și grăsimi saturate.

Cum se alege avocado în magazin

Avocado este unic prin faptul că începe să se coacă abia după ce a fost smuls. Acest fruct își schimbă culoarea din verde închis în maro închis, iar apoi în negru, când este bun de consumat. Un avocado matur poate fi identificat prin culoare și duritate. Pulpa va fi mai moale și mai pufoasă pe măsură ce este mai coaptă.

Dacă nu găsești niciun fruct copt la supermarket, îl poți coace singur. În primul rând, nu este necesar să-l depozitezi în frigider. Se va coace în mai puțin de opt zile dacă este lăsat în coșul cu fructe. Poate fi pus într-o pungă de hârtie cu un măr și/sau o banană (fără a închide complet punga), pentru a accelera procesul de coacere.

Mărul și banana vor accelera maturarea fructelor de avocado prin eliberarea de etilenă. În unele magazine, poți găsi trei sortimente diferite de avocado: normal, bio și gata de mâncat, consultă cataloagele și alege-l pe cel care ți se potrivește.

Cum se taie corect un avocado

Fructul de avocado se va tăia pe jumătate, pe lungime, cu un cuțit ascuțit și se va răsuci pentru a se deschide. În acest fel, sâmburele va rămâne pe o parte. Apoi cuțitul se va înfige cu partea laterală în sâmbure, urmând să fie răsucit ulterior.

O altă posibilitate este să tai fructul în sferturi. În acest caz sâmburele va fi îndepărtat cu mâna.

Guacamole

Guacamole se poate face doar cu un avocado copt și sare. Se va curăța pulpa de avocado și se va pisa cu sare, până când se are o textură tip pastă sau piure.

După aceea, un se poate adăuga puțin suc de lămâie care va ajuta la echilibrarea gustului de avocado. Dacă dorești poți adăuga coriandru tocat, ardei iute, ceapă și/sau roșii, în funcție de gust. Vei găsi aici o rețetă completă și detaliată pentru guacamole, alături de un videoclip.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân