Top 5 alimente care te scapă de stres

Stresul este, potrivit studiilor, printre principalii factori de risc în majoritatea bolilor de care în ultima vreme ne pricopsim fără să ne dăm seama. Acesta creşte riscul de boli de inimă, depresie şi afecţiuni cardiovasculare, dar şi de obezitate, ca urmare a regimului alimentar specific persoanelor stresate, tot timpul în criză că nu vor duce la bun sfârşit sarcinile care li se atribuie.
  • Publicat:

Stresul este, potrivit studiilor, printre principalii factori de risc în majoritatea  bolilor de care în ultima vreme ne pricopsim fără să ne dăm seama.

Acesta creşte riscul de boli de inimă, depresie şi afecţiuni cardiovasculare, dar şi de obezitate, ca urmare a regimului alimentar specific persoanelor stresate, tot timpul în criză că nu vor duce la bun sfârşit sarcinile care li se atribuie.

De asemenea, stresul se face vinovat şi de apariţia kilogramelor în plus, deoarece cu cât suntem mai surescitaţi cu atât mai mult vom pofti mai des la alimente nesănătoase, pline de grăsimi şi zahăr (care ne intensifică starea de agitaţie) şi vom înfuleca la ore nepotrivite.

Soluţia în combaterea acestui inamic al omului modern constă în regimul alimentar echilibrat, care asigură suficiente vitamine şi minerale, somnul şi, bineînţeles, mişcarea fizică regulată.

Intră în GALERIA FOTO şi descoperă care sunt cele mai „destresante” alimente şi cum pot acestea să ne influenţeze starea de spirit.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Biorezonanța Asyra: cum funcționează și ce beneficii are