3 modalităţi de a scăpa repede de stres

Ticălosul acesta de stres ne face tuturor zile amare şi, de multe ori, ne copleşeşte atât de tare încât avem senzaţia că nu-l putem învinge. Ba putem, trebuie doar să ne dedicăm nouă şi numai nouă câteva minute...
  • Publicat:
3 modalităţi de a scăpa repede de stres

Ticălosul acesta de stres ne face tuturor zile amare şi, de multe ori, ne copleşeşte atât de tare încât avem senzaţia că nu-l putem învinge. Ba putem, trebuie doar să ne dedicăm nouă şi numai nouă câteva minute şi să facem măcar un punct din cele descrise mai jos. Jurnaliştii de la Huffington Post au cerut opiniile experţilor pe această temă şi au venit cu aceste sfaturi. 

 
Sorbiţi un ceai. Oamenii care au băut patru porţii de ceai negru pe zi timp de şase săptămâni au fost capabili să se elibereze mai repede de stres şi au rezultat ca având niveluri mai joase de cortizol după un eveniment stresant, potrivit unui studiu de la University College din Londra.

Componentele chimice din băutura plină de antioxidanţi ne pot relaxa prin efectul pe care îl au asupra neurotransmiţătorilor din creier.
 

Ascultaţi muzica pe care o iubiţi. Muzica poate declanşa emoţiii pozitive şi reduce nivelul de hormoni de stres. Un studiu din Jurnalul de Îngrijire Avansată (a pacienţilor) a descoperit că pacienţii care ascultau cântece alese de ei au fost mai puţin neliniştiţi înainte de operaţie. Îmbunătăţeşte-ţi şi mai mult starea dansând pe cântecele preferate pentru a elibera endorfine.

Închideţi orice invenţie tehnologică pentru câteva minute. Potrivit studiului unor cercetători de la Universitatea din California, Irvine şi din armata Statelor Unite, monitorizarea bătăilor inimii a arătat că simpla verificare a mailului i-a pus pe participanţi într-o stare constantă de alertă, pulsul indicând prezenţa stresului.

„Am aflat că închiderea mailului diminuează anxietatea”, a spus Gloria Mark, coautor al studiului.  

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
50 de semne ale stresului grav
50 de semne ale stresului grav
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”