Cum să depășești faza de platou într-o cură de slăbire

  • Publicat:
Cum să depășești faza de platou într-o cură de slăbire

Cu toții avem obiective legate de greutate care pot fi destul de dificil de atins. Odată ce ai început să ții dietă și să faci exerciții, rezultatele pierderii în greutate pot fi vizibile, dar există un moment în care ritmul progresului tău încetinește sau chiar se oprește. Acest fenomen este cunoscut sub numele de fază de platou în pierderea în greutate. Este o perioadă frustrantă, deoarece poate apărea într-un moment în care pare că faci totul corect.

Iată câteva sfaturi despre cum poți depăși un platou în pierderea în greutate.

Antrenează-te cu greutăți

Antrenamentul cu greutăți duce la dezvoltarea unei mase musculare mai mari și, ca rezultat, te face să arzi mai multe calorii. Poți pierde în medie treisprezece kilograme doar ridicând greutăți timp de douăzeci de minute pe zi, în douăsprezece săptămâni.

Antrenamentul de forță este o modalitate recomandată pentru a-ți stimula rata metabolică și va duce la arderea unui număr mai mare de calorii deci, în consecință, ajută în călătoria ta către pierderea în greutate.

Măsoară precis cantitatea de alimente consumate

Potrivit specialiștilor,  ar trebui să cântărești întotdeauna alimentele pe care le consumi pentru a ști dacă acesta este motivul pentru care nu slăbești. Majoritatea oamenilor subestimează cantitatea de alimente pe care o consumă zilnic, iar acesta ar putea fi unul dintre principalele motive pentru care se confruntă cu o pierdere insuficientă în greutate.

S-ar putea să fii surprins să afli că alimentele pe care le consumi conțin de două ori mai multe calorii decât intenționai să mănânci. Acest lucru evidențiază importanța măsurării și înregistrării consumului zilnic de alimente.

Crește consumul de proteine

Digestia proteinelor stimulează arderea caloriilor în comparație cu alte tipuri de alimente. Proteina permite producerea unui hormon cunoscut sub numele de PYY. Acest hormon determină reducerea apetitului, permițând astfel organismului să piardă mai multă grăsime.

În plus, proteina este esențială pentru menținerea masei musculare, ceea ce este important dacă vrei să îți menții o formă fizică bună. 

Evită stresul

Stresul poate fi un factor semnificativ care te împiedică să pierzi în greutate. Se știe faptul că stresul produce cortizol, cunoscut și sub denumirea de hormonul stresului. Acest hormon crește stocarea grăsimii în zona abdomenului. La asta mai adaugă și faptul că și creșterea poftei de mâncare și a consumului excesiv de alimente, care sunt în mare parte cauzate de stres, pot transforma pierderea în greutate într-o adevărată luptă.

Deși unii ar putea argumenta că stresul este greu de controlat, ar trebui să încerci activități relaxante și să dormi mai bine pentru a-l reduce.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân