Alimentul ANTIDOT pentru balonare și boli gastrice

Când vorbim de ghimbir, vorbim de un ingredient excelent pentru gaze și balonare, iar asta pentru că ajută la reducerea inflamațiilor care produc gaze, balonare și boli gastrice.
  • Publicat:
Alimentul ANTIDOT pentru balonare și boli gastrice
Foto: shutterstock

Trebuie să recunoaștem că balonarea este destul de inconfortabilă, indiferent că e cauzată de problemele digestive, mâncatul în exces sau menstruație, iar ameliorarea simptomelor poate fi destul de dificilă. Din fericire, există câteva alimente care ne pot ajuta să scăpăm de balonare, inclusiv anumite condimente pe care musai trebuie să le introduci în dietă. Este vorba de ghimbir, un aliment minune care are compuși cu proprietăți antiinflamatorii.

Când vorbim de ghimbir, vorbim de un ingredient excelent pentru gaze și balonare, iar asta pentru că ajută la reducerea inflamațiilor care produc gaze, balonare și boli gastrice. O doză mică de ghimbir consumată zilnic poate reduce inflamațiile și reduce chiar și starea de greață și vărsături, arată un studiu din 2022 publicat în Nutrients. Și nu sunt singurele îmbunătățiri pe care le aduce tractului intestinal.

Un alt lucru pe care îl poate face este să mobilizeze tractul digestiv. Mai exact, relaxează mușchii tractului gastrointestinal, mai ales dacă te confrunți cu spasme musculare sau crampe, se arată într-un studiu publicat în 2019 în Food Science & Nutrition.

Poți folosi ghimbirul în diverse preparate, de la supe, până la prăjituri și chiar ceaiuri, iar asta pentru că oferă gust și savoare în bucătărie.

Ghimbir – proprietăţi şi beneficii pentru digestie

Ghimbirul conține aproape 500 de compuşi ce aduc beneficii organismului şi 13 efecte de vindecare sau ameliorare.

Pentru durerile de stomac, îl puteţi consuma fie amestecat cu ulei de ricin, fie sub formă de infuzie din ghimbir uscat sau pur şi simplu sub formă de pudră amestecată cu răsină.

În cazul unor indigestii şi inapetenţe, mai ales dacă aţi făcut un uşor exces culinar, amestecaţi suc de ghimbir, cu zeamă de lămâie şi sare şi consumaţi amestecul întotdeauna înainte de mese.

Citește aici cum poți folosi ghimbirul ca antidot împotriva răcelii

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân