Cum scapi de febra musculară? 5 sfaturi de la Cori Grămescu, antrenor de fitness

14.05.2021
Cum scapi de febra musculară? 5 sfaturi de la Cori Grămescu, antrenor de fitness
Sursa foto: Facebook Cori Grămescu

Cum scapi de febra musculară? Nu există o rețetă-minune, dar poți urma sfaturile lui Cori Grămescu, antrenor de fitness, care primește frecvent această întrebare de la persoanele începătoare în ale sportului.

Nu este nevoie să iei medicamente, nici să lenevești în pat câteva zile pentru a scăpa de febra musculară. Din contră, „cui pe cui se scoate”. Cu alte cuvinte, mișcarea este soluția atunci când te confrunți cu febra musculară. Dar nu orice fel de mișcare!

Cum scapi de febra musculară? Iată recomandările făcute de Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, pe pagina sa de Facebook.

5 metode prin care scapi de febra musculară

„Cum scapi de febra musculară – este o întrebare care mi se adresează des de către începătoarele de la sală sau în programele de dietă pe care le coordonez.

Și eu, când reiau programul de sport, mă întreb cum să scap de febră musculară, pentru că în primele 2 săptămâni mă doare constant câte ceva prin corp și descopăr mușchi noi, pe care nu știam că îi am.

Deci, uite o serie de sfaturi despre cum scapi de febra musculara în mod sănătos, fără medicamente:

1. Stretching

Dacă faci stretching imediat după antrenament și în fiecare zi de repaus, febra musculară scade, pentru că alungește mușchii și reduce astfel senzația de tensiune pe care o simți în tot corpul atunci când ai febră musculară.

Imediat după antrenament îți recomand să faci mișcări de stretching timp de 10 minute și în zilele de pauză poți face o rutină scurtă pentru tot corpul, care nu îți consumă mai mult de 15 minute.

2. Masaj

Febra musculară trece mai ușor dacă mergi regulat la ședințe de masaj terapeutic. Pentru a scăpa de febra musculară și a te reface rapid, masajul profund de tip deep tissue este ideal.

Deși poate să fie relativ dureros, masajul terapeutic te ajută să scapi de contracturile musculare și ajută procesul de refacere de după efort.

3. Baie cu săruri de magneziu

După antrenament, ia-ți răgazul de a te relaxa într-o cadă cu apă călduță, îmbogățită cu săruri de magneziu sau sare Epsom. Magneziul te ajută să scapi de crampele musculare și de cârcei, iar adăugat în apa de baie te ajută să te relaxezi și să scapi mai rapid de febra musculară.

Pentru o terapie completă de relaxare poți adăuga uleiuri esențiale cu proprietăți antiinflamatorii, cum sunt cele de rozmarin, mușețel, ienupăr sau eucalipt.

De asemenea, după baie poți aplica un gel de arnică montană, plantă cu excelente proprietăți antiinflamatoare.

4. Alimentația corectă

Asta înseamnă administrarea strategică a proteinelor pentru a reface organismul după efort. Optează pentru produse specifice de refacere post-efort dacă faci exerciții intense și asigură-te că ai în meniu măcar 1 gram de proteină per kilogram-corp.

5. Continuă să te miști!

Deși te chinuie febra musculară, pentru a scăpa de ea este indicat să faci un antrenament ușor. Mergi la o tură domoală de alergare, la un antrenament cardio ușor sau la o clasă de pilates pentru începători. Toate te vor ajuta să scapi mai repede de febra musculară.

Nu uita că febra musculară e absolut normală la începutul unui program de exerciții, dar în timp devine suportabilă și ușor de gestionat. Așa că dozează-ți efortul în primele zile și ai răbdare. O să treacă și febra musculară și va începe acea perioadă în care sportul devine ceva plăcut și energizant.”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”
Recomandări: