Pofta de dulciuri: cum o gestionăm ne spune Cori Grămescu

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, ne explică ce ascunde pofta de dulciuri.
  • Publicat:

Majoritatea dintre noi ne-am confruntat la un moment dat cu o poftă puternică de dulciuri. Dacă reușim să ne abținem, să consumăm doar puțin dintr-un desert sau să alegem un fruct, atunci silueta nu are de suferit. Însă dacă recurgem frecvent la dulciuri și kilogramele în plus se acumulează, e cazul să luăm măsuri.

„Pofta de dulciuri este primul semnal al unui meniu dezechilibrat. Aceasta înseamnă că mâncăm prea puține glucide compleze și prea puține calorii per total. Această poftă de dulciuri devină apăsătoare, greu de controlat. Nu se întâmplă nimic dacă mâncăm o bomboană pe zi și ne facem o poftă. Este firesc, există produse special concepute ca să ne placă.

Însă majoritatea persoanelor cu care stau zilnic de vorbă se confruntă cu următoarea problemă. Încep să guste din bomboane și prăjituri și se ajunge la un consum de cantități mari de produse dulci. În aceste situații, apar problemele. Primul pas ar fi nu să ne restricționăm și mai tare, ci să mâncăm la fiecare masă legume consistente, precum mazărea și morcovul. Putem consuma cantități mici de cartofi, dulci sau normali, orez, hrișcă. Sunt surse bune de glucide cu o eliberare mai lentă. În plus, sunt bogate în fibre, ceea ce înseamnă că ne vor ține mai mult de foame. În plus, trebuie să ne asigurăm că ne acoperim necesarul zilnic de glucide” recomandă Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție.

Mai multe informații despre ce poate ascunde pofta de dulciuri puteți afla din interviul video realizat cu Cori Grămescu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult