Motivația în slăbire, explicată de Cori Grămescu

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, explică modul prin care ne putem menține motivația în slăbire.
23.03.2021 | Beatrice Osanu

Motivația în slăbire este un subiect sensibil pentru multe persoane. Deși avem la îndemână diete, sfaturi, ajutor profesionist, cel mai dificil este să le respectăm pe termen lung.

Să luăm de exemplu cazul unei persoane care trebuie să slăbească mai mult de 10 kilograme. Se știe că este sănătos să eliminăm maximum 1 kilogram pe săptămână din excesul ponderal. În primă fază, dacă ne schimbăm dieta și facem sport, vom slăbi mai repede.

De obicei, primele eliminate sunt lichidele stagnante. Apoi, vom vedea că arderea grăsimilor este un proces mai lent. Organismul nu funcționează după cum ne-am dori, chiar dacă ținem dietă și facem sport.

De aceea, motivația în slăbire este un subiect important pentru că vorbim de procese îndelungate, în care e nevoie de răbdare.

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, este de părere că ar trebui să adoptăm politica pașilor mici. Pe lângă schimbarea alimentației, ar trebui să luăm în calcul mișcarea. Pentru persoanele care nu au mai făcut sport de mult, ideale sunt programele ușoare, blânde pentru începători.

Acestea ne mențin motivația în slăbire pentru că nu ne solicită intens și nu ne îndepărtează de sală. Apoi, motivația se menține și cu meniuri diversificate, din care nu lipsesc legumele și fructele.

Aflați mai multe informații despre cum se poate menține la cote optime motivația în procesul de slăbire din interviul video cu Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție!