Sarea Epsom – o minune pentru corpul tău!

Dacă credeai că ai epuizat toate “minunile” naturale, află că nu eşti nici măcar pe aproape! Sulfatul de magneziu, cunoscut şi sub numele de săruri Epsom, se foloseşte pe scară largă pentru “tratarea” anumitor afecţiuni acasă, de la reducerea stresului, la calmarea durerilor şi catifelarea pielii.
  • Publicat:
Sarea Epsom - o minune pentru corpul tău!

Dacă credeai că ai epuizat toate “minunile” naturale, află că nu eşti nici măcar pe aproape!

Sulfatul de magneziu, cunoscut şi sub numele de săruri Epsom, se foloseşte pe scară largă pentru “tratarea” anumitor afecţiuni acasă, de la reducerea stresului, la calmarea durerilor şi catifelarea pielii.

Pe lângă aceste utilizări, sulfatul de magneziu este utilizat şi de grădinari pentru creşterea viguroasă a tufelor de trandafiri, iar de către meşterii olari pentru a îmbunătăţi elasticitatea lutului.

Dar până să te apuci de olărit şi de grădinărit, iată câteva lucruri pe care ai vrea să le ştii despre sărurile Epsom!

Aceste săruri se obţin prin evaporarea apei minerale sau a apei de mare. Numele derivă de la un izvor de apă minerală din localitatea Epsom, Surrey. Până nu de mult, aceste săruri se administrau ca purgativ de primăvară pentru curăţarea organismului de toxinele care se acumulau în timpul iernii.

Unul dintre motivele pentru care se foloseau era, probabil, efectul lor laxativ. Până acum câţiva zeci de ani, când aceste proprietăţi au început să fie cunoscute, sărurile erau folosite pentru reglarea tranzitului intestinal. Componentă activă a suspensiei de magneziu, sărurile Epsom sunt un laxativ cu gust sărat, magneziul dirijând fluidele din sânge către intestine.

Sărurile Epsom – proprietăţi emoliente

Folosirea externă a sărurilor Epsom nu prezintă pericole şi este deosebit de eficientă. Printre altele, aceste săruri pot fi folosite pentru:

Ameliorarea durerilor provocate de înţepăturile insectelor şi extragerea aşchiilor din piele. Sărurile Epsom elimină toxinele de la locul înţepăturii de insecte şi uşurează extragerea aşchiilor din piele. Pune apă peste săruri astfel încât să se formeze o pastă şi aplică peste zona afectată; de obicei, efectul se instalează după 10 minute. Poţi, de asemenea, să adaugi săruri în apa de baie pentru a înmuia pielea, ajutând astfel la îndepărtarea aşchiilor intrate în piele.

Curăţarea porilor. Pune 1/2 linguriţă de săruri într-un pahar cu apă călduţă şi masează pielea pentru a înlătura punctele negre, pentru a curăţa şi deschide porii şi pentru a împrospăta pielea.

Ameliorarea durerilor musculare. O soluţie de săruri Epsom ajută la eliminarea lichidelor din organism, favorizând reducerea edemului din ţesuturile inflamate. Deoarece elimină lichidele din organism, se elimină, de asemenea, şi acidul lactic, substanţa care contribuie la apariţia durerilor muscular. Pentru relaxarea acestora, adaugă o cană sau două de săruri în apa fierbinte de baie.

Vindecarea luxaţiilor şi contuziilor. Sărurile Epsom reduc inflamaţiile produse de luxaţii, precum şi contuziile. Pentru aceasta, adaugă două căni de săruri în apa călduţă de baie.

Ameliorarea hemoroizilor. Deoarece ajută la reducerea ţesuturilor inflamate, sărurile Epsom sunt foarte bune şi în tratamentul hemoroizilor. Adaugă o cantitate mică de săruri şi fă o baie de şezut.

Înmuierea pielii. Masează pielea cu o mână plină de săruri Epsom în timp ce te îmbăiezi. Prin acest masaj, pielea se exfoliază – cu alte cuvinte, sunt înlăturate celulele moarte ale pielii – lăsând pielea curată, proaspătă şi catifelată!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia