Slăbește cu supă de roșii! Dieta de 7 zile te scapă de 3 kilograme. Ce ai voie să mănânci într-o săptămână

Dieta cu supă de roșii oferă rezultate rapide. Poți slăbi o jumătate de kilogram pe zi urmând această dietă! 
  • Publicat:
Slăbește cu supă de roșii! Dieta de 7 zile te scapă de 3 kilograme. Ce ai voie să mănânci într-o săptămână
Foto: Shutterstock

Nutriţioniştii nu recomandă dieta cu supă de roșii pe o perioadă lungă, ci doar pe termen scurt, 7 zile. În plus, pe parcursul săptămânii de dietă este foarte important să consumi minimum 2 litri de lichide zilnic şi să eviţi băuturile alcoolice, sucurile carbogazoase, sarea şi dulciurile de orice fel.

Roşiile sunt recunoscute pentru efectele lor benefice asupra sănătăţii inimii şi pentru capacitatea de a proteja organismul de acţiunea radicalilor liberi. Însă mai au un important efect pozitiv, şi anume te ajută să slăbeşti rapid şi te scapă de toxinele acumulate în corp, fără să îţi privezi organismul de vitaminele şi mineralele de care are nevoie.

Şi pentru că e sezonul supelor uşoare și răcoritoare de vară, ne-am gândit că o dietă cu supă de roșii e tocmai ceea ce cauţi. Iată cum arată meniul pentru o săptămână!

Rețetă simplă de supă de roșii

Mai întâi de toate, hai să aflăm cum se face delicioasa supă de roşii. Simplu ca bună ziua!

Se pun la fiert 5-6 roşii mari şi cât mai coapte, se adaugă 2 ardei graşi roşii, 2 morcovi, 2 cepe şi un sfert de ţelină.

După ce s-au fiert bine toate legumele, se scot, se bagă într-un blender, se amestecă, se adaugă puţin piper şi pătrunjel (e bine să eviţi sarea) şi, voila, supa e gata!

Pentru o notă de prospețime, servește supa cu 2-3 frunze de busuioc proaspăt.

dieta cu supa de rosii
Foto: Shutterstock

Dieta cu după de roșii: ce ai voie să mănânci timp de 7 zile

Iată cum arată dieta de 7 zile cu supă de roșii, care promite să te scape de aproape 3 kilograme:

Ziua 1 – poţi mânca supă de roşii dimineaţa, la prânz şi seara. Eventual şi între mese. De asemenea, ai liber la toate fructele din piaţă, mai puţin la banane. Totuși, nu exagera cu fructele, pot avea și efecte negativ, înclusiv îngrășarea!

Ziua 2 – toată ziua supă de roşii cu legume, cu menţiunea că nu trebuie să adaugi cartofi. Această zi nu este la fel de permisivă ca ziua 1 pentru că nu ai voie să mănânci deloc fructe.

Ziua 3 – în această zi ai „dezlegare”, după cum te aşteptai, la supă de roşii, pe lângă care te mai poţi răsfăţa cu 2-3 fructe şi un cartof fiert ori alte legume fierte şi garnisite cu un strop de ulei de măsline.

Ziua 4 – din nou supă de roşii la discreţie, pe lângă care ai voie, surpriză, să mănânci minimum 3 banane şi să bei lapte cât îţi pofteşte inima. Se pare că aceste combinaţii de calorii, potasiu, carbohidraţi, calciu şi proteine echilibrează organismul după cele 3 zile de dietă şi îţi dau energia de care ai nevoie.

Ziua 5 – şi în această zi supa de roşii este nelipsită, fără restricţii privind cantitatea, la care se mai adaugă o porţie de peşte, oricând doreşti (fiert, la grătar sau la abur).

Ziua 6 – este rezervată supei de roșii şi fripturii. Da, ai auzit bine! În această zi ai voie să mănânci chiar şi două porţii de friptură de vită sau de pui, însă fără niciun fel de altă garnitură.

Ziua 7 – în această ultimă zi, în care probabil deja ţi s-a cam luat de supa de roșii, mai ai de suportat încă un bol de supă şi o porţie de orez brun cu garnitură de legume proaspete.

Nu e indicat să ții dieta cu supă de roșii mai mult timp, pentru că se pot crea dezechilibre în organism ca urmare a privării de alte grupe alimentare. Dacă suferi de boli cronice, cel mai bine e să ceri sfatul medicului înainte de a urma această dietă sau orice tip de regim alimentar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”