Suc de pătrunjel cu mere, castraveți și spanac. Bun pentru balonare și lipsă de energie după mesele îmbelșugate

Suc de pătrunjel verde proaspăt - ce beneficii are pentru digestie și de ce este bine să îl bei după mesele bogate în grăsimi.
28.12.2021
Suc de pătrunjel cu mere, castraveți și spanac. Bun pentru balonare și lipsă de energie după mesele îmbelșugate
Sursa foto: Shutterstock

Dacă te simţi puţin balonată, ai făcut (sau plănuiești să faci, deși nu îți recomandăm) excese de sărbători sau pur şi simplu simţi nevoia de o detoxifiere, încearcă acest suc de pătrunjel verde cu mere, castraveți și spanac.

Pătrunjelul este un diuretic excelent, care ajută la uşurarea retenţiei de lichide, în timp ce mărul este un detoxifiant eficient – împreună, aceste două ingrediente au efecte de-a dreptul miraculoase. Dacă adaugi şi câteva frunze de spanac, plus câteva felii de castravete, nivelul de energie va creşte considerabil!

Suc de pătrunjel verde – ingrediente și mod de preparare

Ingrediente:

  • o legătură de pătrunjel proaspăt
  • 150 de grame de frunze de spanac tânăr
  • o jumătate de castravete
  • două mere verzi
  • cuburi de gheaţă (opțional, pentru servire)

Mod de preparare:

Se dau toate ingredientele prin blender, apoi se serveşte sucul cu gheaţă.

Valori nutriţionale pentru o porţie:

  • 117 kilocalorii
  • 5,9 grame proteine
  • 20,6 grame carbohidraţi
  • 1,5 grame grăsimi

Ce beneficii are sucul de pătrunjel pentru sănătate

Spanacul este plin de fier, vitamina C şi acid folic, care combat eficient oboseala. De asemenea, este bogat în clorofilă, substanţă care, alături de fibrele din acest suc, purifică şi detoxifică în mod eficient.

Pătrunjelul proaspăt ajută la eliminarea gazelor intestinale care cauzează balonare, iar merele conțin multe fibre, care ușurează tranzitul intestinal.

Cât despre castraveți, aceștia conțin foarte multă apă, care ajută la înmuierea materiilor fecale, ceea ce ușurează eliminarea acestora și, implicit, previne acumularea gazelor intestinale.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
5 prieteni toxici de care n-ai nevoie în viața ta: pastila de psiho