Cori Grămescu: de ce e important să consumăm şi carbohidraţi dacă vrem să slăbim VIDEO

Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie, explică importanţa carbohidraţilor în curele de slăbire şi ne spune de ce nu este bine să eliminăm sursele de zaharuri naturale.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Excesele alimentare şi sedentarismul sunt principalele cauze ale acumlării kilogramelor în plus. De asemenea, să nu uităm de încetinirea naturală a metabolismului pe măsură ce înaintăm în vârstă, consecinţa putând fi îngrăşarea, deşi nu consumăm calorii în plus.

De asemenea, excesul de alcool poate genera depozite mari de grăsime în zona abdominală. La fel şi consumul mare de dulciuri şi de băuturi cu mult zahăr.

Aşadar câte cauze dovedite de îngrăşare există, tot atâtea încercări de slăbire, diete care mai de care mai restrictive şi iniţiative personale care nu tot timpul dau rezultate.

Una dintre tendinţele actuale în materie de slăbire este renunţarea la carbohidraţi şi adoptarea unor regimuri bazate pe proteine şi grăsimi. Este adevărat că toate dietele de slăbire conţin recomandări în privinţa renunţării la dulciuri concentrate, produse făinoase şi alcool.

Însă există şi regimuri mai drastice care mizează doar pe proteine şi grăsimi. Este adevărat că aceste diete permit consumul de legume şi frunze verzi, surse de carbohidraţi şi fibre, însă nu întotdeauna acestea se pot menţine pe termen lung.

Un subiect mult discutat în ceea ce priveşte consumul de carbohidraţi îl reprezintă fructele, surse bune de glucide naturale, de fibre solubile şi însolubile. Multe persaone cred că trebuie să renunţe cu totul la fructe, însă specialiştii în nutriţie spun doar că acestea trebuie consumate în cantităţi adaptate obicetivelor urmărite prin slăbire, dar şi activităţii fizice.

Astfel, fructele pot fi consumate la gustare, mic dejun sau ca desert, însă trebuie păstrată măsura în privinţa cantităţilor. Şi dulciurile pot fi consumate ocazional, însă e de preferat ca acestea să fie cât mai simple şi să fie corelate cu activitatea fizică din ziua respectivă.

În inteviul video realizat cu Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie, am stat de vorbă despre carbohidraţi şi despre motivele pentru care aceştia nu trebuie eliminaţi din regimurile alimentare de slăbire şi menţinere.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult