Dieta ieftină cu iaurt şi castraveţi: Scapă de 6 kilograme în 14 zile!

Pe timp de vară, castraveţii sunt cei mai buni aliaţi ai tăi în lupta cu kilogramele în plus. Această dietă se bazează pe salată de castraveţi pe care o poţi fără limite, de fiecare dată când apare senzaţia de foame.
  • Publicat:
Dieta ieftină cu iaurt şi castraveţi: Scapă de 6 kilograme în 14 zile!

Pe timp de vară, castraveţii sunt cei mai buni aliaţi ai tăi în lupta cu kilogramele în plus. Această dietă se bazează pe salată de castraveţi pe care o poţi fără limite, de fiecare dată când apare senzaţia de foame. Dieta este ideală mai ales pentru persoanele care nu vor să se gândească ce alimente pot consuma în fiecare zi, tocmai pentru că planul este unul foarte simplu. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care le poţi consuma timp de 10 sau 14 zile.

Dacă te decizi să ţii dieta timp de 14 zile, rezultatele te vor uimi. În funcţie şi de nivelul de activităţilor fizice poţi slăbi până la 6 kilograme.

Poţi ţine o dietă cu suc de castraveţi în orice sezon, însă eficienţa maximă şi-o dovedeşte vara, când consumul de apă este mai mare, iar fructele sunt incluse mai mult în alimentaţie. Dieta este una care îţi oferă nutrienţii necesari şi nu trebui să-ţi faci griji că organismul tău va fi privat de substanţe nutritive esenţiale.

Castravetele este o legumă uşoară şi foarte gustoasă, care se potriveşte perfect în curele de slăbire, deoarece conţine foarte multă apă şi numai 13 calorii la 100 de grame. În plus, castravetele este depurativ şi un excelent diuretic şi este foarte bogat în fibre, fiind util în eliminarea surplusului de grăsimi. Conţine cantităţi importante de minerale, mai ales oligoelemente, necesare oricărui organism. Dintre acestea, cel mai mare conţinut este de fosfor, 23 mg/100 grame şi calciu, 19 mg/100 grame.

Pe perioada acestei diete nu vei avea senzaţia de foame, deoarece în afară de castraveţi vei avea voie să mănânci şi altceva.

Alte alimente pe care le poţi consuma pe parcursul zilei:

  • 2 ouă fierte tari sau 150 de grame de ton sau 150 de grame piept de pui la grătar
  • 2 cartofi fierţi sau 3 felii de pâine integrală
  • 500 grame de fructe organice

În ceea ce priveşte lichidele pe care ai voie să  consumi:

  • Apă plată
  • Ceai de plante
  • Cafea fără zahăr
  • Sucurile îndulcite, băuturile alcoolice şi dulciurile sunt complet interzise.

La masa principală sau la gustare poţi consuma orice cantitate de salată de castraveţi sau poţi beau un shake de castraveţi. De fiecare dată când simţi că îţi este foame, în funcţie de gusturile tale culinare, poţi alege una dintre cele două variante !

Variantă meniu

  • Mic de jun: 2 ouă fierte tari + un bol de salată de castraveţi
  • Gustare: un măr golden/ o piersică (orice fructe de de sezon , dar nu trebuie să depăşească 200 grame!)
  • Prânz: Piept de pui la grătyar + un bol de salată de castraveţi
  • Gustare: Shake de castraveţi
  • Cină: Un fruct la alegere (pănă la 300 grame!)

Cum faci salata de castraveţi

Salata de castraveţi este foarte simplu şi rapid de făcut. Tot ce ai nevoie este: 400 grame de castravete, 2 linguri de iaurt, poţi adăuga şi usturoi, la alegere. Ai voie să mănânci orice cantitate de castraveţi doreşti, având în vedere faptul că au un aport caloric foarte scăzut – 13 calorii la 100 de grame. de alte legume. Castravetele mai are un beneficiu major în dietă: combate retenţia apei în organism. Uneori, apa este reţinută în ţesuturi, iar circulaţia limfatică nu se mai realizează corect.

Shake de castraveţi

Pune într-un blender un castravete (nu îl curăţa de coajă!), o mână de spanac şi un măr verde. Poţi adăuga şi o bucată de ghimbir proaspăt, nuci sau migdale. Mixează toate ingredientele. Shake-ul trebuie consumat proaspăt pentru că altfel îşi pierde din propietăţile nutritive. Shake-ul îţi va oferi vitaminele şi minerale, în special vitaminele A şi K. Este de asemenea bogat în fibre, magneziu, fier, vitaminele C, E şi C, precum şi calciu. O mulţime de substanţe benefice de care organismul tău are nevoie pe perioada dietei!

Shake-ul de castraveţi te ajută să-ţi detoxifici organismul de substanţe toxice. Pentru un plus de gust, în shake-ul de castraveti poţi adăuga suc proaspăt de lămâie şi frunzuliţe de mentă. 

Recomandari

În locul apei simple poţi consuma apă aromatizată cu castraveţi. Într-un recipient cu apă, adaugă felii de castravete şi lasă băutura la rece timp de 1-2 ore, apoi o bei de fiecare dată când îţi este sete!

Activitatea fizică moderată este foarte importantă de fiecare dată când urmezi o dietă, aşa că încearcă să faci o plimbare zilnică.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”