5 rețete de supe reci pentru zile fierbinți de vară. Se prepară în doar 10 minute!

  • Publicat:

Dacă temperaturile crescute îți taie orice poftă de mâncare, încearcă aceste rețete de supe reci perfecte în zilele toride. Sunt răcoritoare, pline de vitamine și minerale, aromate și foarte gustoase. În plus, se prepară extrem de rapid și, cel mai important, fără să folosești aragazul. Trebuie doar să cureți legumele și să le amesteci într-un blender! În mai puțin de 10 minute poți obține o supă rece delicioasă. 

Ți-am pregătit mai jos 5 rețete de supe reci de sezon pe care neapărat trebuie să le încerci!

Gazpacho de pepene roșu

Dacă îți faci griji că vei obține o supă rece dulce, ia-ți gândul. Dulceața pepenelui roșu în această supă echilibrează perfect „mușcătura” oțetului de vin roșu, a cepei verzi și a usturoiului din compoziție. Iată cum se prepară!

Ingrediente: 500 grame pepene roșu fără semințe, 1 castravete, 3 roșii, 1 ardei gras roșu, o jumătate de ardei iute (opțional), o jumătate de avocado (opțional), 3 fire de ceapă verde, 1 cățel de usturoi, câteva frunze de busuioc proaspăt, 3-4 linguri de oțet din vin roșu, 3 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust.

Preparare: Pune într-un blender pepenele roșu tăiat cuburi, usturoiul, busuiocul, oțetul, sarea, piperul, ardeiul iute, castravetele feliat, roșia, ardeiul gras și ceapa verde. Mixează până obții o cremă catifelată. Gustă și potrivește de sare/ piper. Pune supa într-un recipient etanș și las-o la frigider 3-4 ore. Servește cu felii de avocado și puțin ulei de măsline pe deasupra.

Sursa foto: Shutterstock

Supă rece de morcovi cu lapte de cocos

Pentru această rețetă de supă rece, îți recomandăm să folosești morcovi cât mai tineri și din sursă bio. Aroma lor dulce și ușor pământie va contrasta cu gustul bogat al laptelui de cocos și al lemongrassului din rețetă. Cremoasă, răcoritoare, colorată, această supă poate fi consumată atât rece, cât și caldă. Iată cum o prepari!

Ingrediente: 1 fir de lemongrass, 200 grame morcovi, 400 ml lapte de cocos, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de oțet sherry, 1 linguriță de pastă de curry sau ghimbir tocat mărunt, 120 ml de apă, semințe de cânepă (pentru decor, opțional), sare și piper după gust.

Preparare: Curăță firul de lemongrass de primele 2 straturi de coajă și taie-l rondele. Pune într-un blender rondelele de lemongrass, morcovii rondele, laptele de cocos, uleiul de măsline, oțetul sherry, pasta de curry sau ghimbirul tocat, apa, sare și piper după gust. Mixează bine până obții o cremă catifelată. Lasă la frigider 4 ore, timp în care supa se va îngroșa puțin. Înainte de servire, pune în supă puțină apă rece și amestecă. Decorează cu puțin ulei de măsline și semințe de cânepă decorticate.

Sursa foto: Shutterstock

Supă rece de dovlecel cu busuioc

Această supă de dovlecel este tot ce ai nevoie într-o zi caniculară. Este ușoară și aromată, numai bună pentru zilele în care nu ai mânca nimic, dar organismul îți cere o doză de energie. Iată cum o prepari!

Ingrediente: 2 fire de praz (numai partea albă), 2 dovlecei, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie, 1 lingură de semințe de cânepă, o jumătate de linguriță de pastă miso, 100 ml apă rece, câteva frunze de busuioc proaspăt, sare și piper după gust, crutoane cu usturoi (pentru decor).

Preparare: Pune rondelele de praz într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, pe foc mediu. Adaugă puțină sare și sotează 5-8 minute, până se înmoaie prazul. Adaugă usturoiul tocat și mai lasă pe foc 30 de secunde, apoi dă deoparte tigaia. Pune într-un blender prazul sotat, dovlecelul tăiat cubulețe, semințele de cânepă, sucul de lămâie, pasta miso, frunzele de busuioc, sare și piper după gust. Mixează și adaugă treptat apă până obții o supă la consistența dorită. Servește supa rece cu puțin ulei de măsline stropit pe deasupra și crutoane delicioasă aromate cu usturoi.

Sursa foto: Shutterstock

Supă rece de porumb dulce

În loc să-l fierbi sau să-l pui pe grătar, fă o supă rece din porumb dulce. Combinația cu roșii galbene și ardei gras este perfectă pentru a crea o supă rece dulce-acrișoară ideală în zilele toride de vară. Iată cum o prepari!

Ingrediente: 3 știuleți de porumb tânăr, 2 roșii galbene, 1 ardei gras galben, 1 castravete, 2 linguri de oțet sherry, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust, busuioc proaspăt (pentru decor)

Preparare: Pune într-un blender boabele de porumb, roșiile, ardeiul gras, uleiul de măsline, oțetul, sare și piper. Mixează până obții o cremă catifelată. Decorează cu frunze de busuioc proaspăt sau/ și jumătăți de roșii cherry sau câteva boabe de porumb.

Sursa foto: Shutterstock

Supă rece de castraveți

Printre cele mai delicioase supe reci de încercat vara aceasta trebuie să se numere și aceasta. Supa rece de castraveți cu iaurt și verdețuri proaspete este cremoasă, răcoritoare, ușoară și plină de vitamine. Iată cum o prepari!

Ingrediente: 6 castraveți, 400 grame iaurt grecesc, câteva frunze de busuioc proaspăt, 2 linguri de ulei de măsline, 3 linguri de suc de lămâie, câteva fire de mărar proaspăt, 1 cățel de usturoi, o jumătate de linguriță de miere, mentă sau chives (pentru decor), sare și piper după gust.

Preparare: Pune într-un blender castraveții, iaurtul, busuiocul, uleiul de măsline, sucul de lămâie, mărarul, usturoiul, mierea, sare și piper. Mixează până obții o cremă catifelată. Lasă supa la frigider pentru 4 ore. Servește cu felii subțiri de castravete și verdeață proaspătă tocată pe deasupra.

5 rețete de supe reci pentru zile fierbinți de vară. Se prepară în doar 10 minute!
Sursa foto: Shutterstock

Sursa: loveandlemons.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân