Supă cremă de morcovi – 44 de calorii per porție. Rețetă de post, gata în 30 de minute

  • Publicat:
Supă cremă de morcovi - 44 de calorii per porție. Rețetă de post, gata în 30 de minute
Foto: envato

Supă cremă de morcovi ușoară și delicată, perfectă pentru dietă, dar și în perioada postului. Nu conține smântână, are un gust proaspăt și poate fi servită la prânz sau seara. Partea și mai grozavă este că durează doar 30 de minute să prepari această rețetă delicioasă de post!

O porție de supă cremă de morcovi are doar 44 de calorii, dar numeroase substanțe nutritive benefice pentru organism. Morcovii sunt bogați în vitamina A, B, C, E, K, fibre, potasiu, fier, calciu și lista poate continua la nesfârșit. În plus, această supă are în compoziție ardei gras, rădăcină de pătrunjel, usturoi și ceapă – toate acestea având nenumărate beneficii pentru sănătatea ta.

Vezi mai jos rețeta super simplă de supă cremă de morcovi!

Supă cremă de morcovi: ingrediente

Pentru 4 porții ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 ardei grași roșii sau portocalii
  • O jumătate de rădăcină de pătrunjel
  • Câteva fire de pătrunjel proaspăt
  • Sare și piper, după gust
  • 600 mililitri apă sau supă stock de legume (mai multă sau mai puțină, în funcție de cât de apoasă/cremoasă vrei să fie supa)
  • Semințe de dovleac, de pin, crutoane, oțet balsamic (pentru decor)

Rețetă supă cremă de morcovi de post

Sotează ceapa tocată și usturoiul cubulețe într-o oală în care ai pus 2 linguri de apă sau supă de legume. Lasă pe foc mediu spre mare timp de 4-5 minute, cât să se înmoaie legumele.

Adaugă pătrunjelul rădăcină, morcovii și ardeii tăiați cubulețe, restul de supă de legume sau apă și asezonează cu sare și piper, din ochi.

Adu la fierbere, apoi dă focul la mediu spre mic și lasă legumele să fiarbă timp de 20 de minute sau până când pătrunjelul și morcovii sunt moi (cu cât îi tai cubulețe mai mici sau rondele mai subțiri, cu atât vor fierbe mai repede).

Ia oala de pe foc și introdu blenderul imersie ori transferă compoziția în recipientul blenderului și mixează până obții o supă cu textură cremoasă.

Decorează cu pătrunjel proaspăt, semințe de dovleac sau de pin, crutoane și un strop de oțet balsamic. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: