Mâncărică de vinete cu ceapă verde – rețetă de post, cu puține calorii

18.03.2021 | Redactia CSID
Mâncărică de vinete cu ceapă verde – rețetă de post, cu puține calorii

Ce-ai spune de o mâncărică de vinete ușoară, dietetică și tare gustoasă într-o zi lungă de post? Îți promitem că este un preparat foarte ușor de gătit, sățios și delicios.

Garantat n-ai cum să greșești, pentru că îți spunem, pas cu pas, ce ai de făcut ca să obții o delicioasă mâncărică de vinete cu ceapă verde.

Dacă vrei să faci un preparat mai consistent, îți recomandăm ghiveciul de legume (rattatouile) în vas de lut, la cuptor, cu morcovi, ciuperci, dovlecei, ardei gras și tot felul de legume și condimente sănătoase.

Dar dacă vrei ceva rapid, îți recomandăm această rețetă ușoară de tocăniță de vinete!

Rețetă de mâncărică de vinete cu ceapă: ingrediente și mod de preparare

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 4 fire de ceapă verde
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 1 ardei kapia
  • 200 mililitri suc de roșii
  • Zeama de la o lămâie
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Curăță vinetele de coajă și taie-le în cuburi mai mari sau fâșii groase. Stoarce zeama de la o lămâie peste vinetele așezate într-o sită și presară o linguriță de sare grunjoasă. Lasă-le 10 minute în sită sau pe un tocător de lemn să elimine lichidul amar.

Toacă ceapa verde și ardeiul kapia în cubulețe mici.

Încălzește uleiul într-un wok mare, pune ceapa și ardeiul kapia, un praf de sare și amestecă. Lasă la călit 2-3 minute, pe foc mediu.

Adaugă fâșiile/cuburile de vinete stoarse de lichid, sosul de roșii și o cană cu apă (sau cât să acopere legumele, astfel încât să aibă în ce fierbe). Amestecă bine, potrivește de sare și piper și pune capacul.

Lasă la foc mic 20-25 de minute sau până când vinetele sunt moi și pot fi ușor pătrunse cu furculița.

Servește mâncărica de vinete ca atare sau ca garnitură, lângă o porție de orez sau quinoa.