Cum să faci cea mai bună CAISATĂ sau lichior de caise. Câte zile se țin fructele în alcool

  • Publicat:
Cum să faci cea mai bună CAISATĂ sau lichior de caise. Câte zile se țin fructele în alcool
Foto: Shutterstock

Caisată aromată, parfumată și pe deplin savurată? Ești în locul potrivit, pentru că avem azi pentru tine o rețetă simplă de caisată sau lichior de caise pe care neapărat trebuie să o încerci.

Cele mai bune caise acum le găsești, pe final de vară, așa că nu rata momentul să le păstrezi aroma într-o sticlă de caisată pe care în zilele reci de iarnă sigur o vei aprecia. Un păhărel mic de caisată, servită ca digestiv, este indicat mai ales înaintea meselor îmbelșugate. Află cât de ușor poate fi preparată caisata!

Citește și: Cum să faci gem de caise fără zahăr, bun la dietă. Trucul ca să iasă parfumat și numai bun de dulce

Rețetă de caisată: ingrediente

  • 1 kilogram caise fără sâmburi
  • 700 ml vodcă de calitate (alcool de 40 de grade)
  • 120 ml sirop de zahăr (vezi mai jos cum se prepară)

Citește și: Prăjitură răsturnată cu caise – un desert delicios și incredibil de aspectuos

Cum se face caisata

Siropul de zahăr se prepară simplu, astfel: amestecă 200 ml de apă cu 400 grame de zahăr într-o crăticioară mică. Lasă pe foc mediu și amestecă constant până zahărul se dizolvă complet. Siropul obținut se ține într-o sticlă la frigider și rezistă până la 30 de zile.

Iată pașii care trebuie urmați pentru a face cea mai bună caisată:

  1. Caisele spălate și tăiate în jumătăți sau sferturi se pun într-un borcan, apoi se toarnă peste ele vodca. Fructele trebuie să fie acoperite de lichid.
  2. Se pune capacul la borcan și se lasă la temperatura camerei aproximativ 7 zile.
  3. După cele 7 zile, lichidul se strecoară printr-o sită sau tifon (apasă ușor și fructele).
  4. Se pune lichidul obținut într-o sticlă și se toarnă siropul de zahăr (mai mult sau mai puțin, în funcție de preferințe). Agită bine sticla și pune-i dopul. Sticla de caisată se păstrează foarte bine la frigider sau într-o încăpere răcoroasă.

Sursă rețetă: seriouseats.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân