Ciuperci cu maioneză și mărar – cea mai bună salată pe care ai mâncat-o vreodată!

  • Publicat:
Ciuperci cu maioneză și mărar - cea mai bună salată pe care ai mâncat-o vreodată!
Foto: Shutterstock

Află care sunt secretele celei mai bune salate de ciuperci cu maioneză light, castraveți murați și mărar, un deliciu în zilele de vară când simți nevoia să mănânci ceva ușor și sănătos.

Pentru această rețetă nu ai nevoie de prea mult timp la dispoziție, nici de ingrediente sofisticate și scumpe sau de îndemânarea unui chef. Doar călești câteva minute ciupercile feliate, le amesteci cu restul ingredientelor și te bucuri de gustul unei salate răcoritoare, sățioase și cu puține calorii.

Citește și: Cum să faci cea mai bună ciulama de ciuperci. Rețeta explicată pas cu pas

Salată de ciuperci cu maioneză: ingrediente

Pentru a face cea mai bună salată de ciuperci cu maioneză, iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:

  • 500 grame ciuperci champignon feliate subțire
  • 5 castraveți murați tăiați rondele sau cubulețe, după preferințe
  • 1 ceapă roșie tăiată julienne
  • 3-4 linguri de maioneză light (poți înlocui cu iaurt cremos)
  • 100 grame porumb dulce din conservă (opțional)
  • 1 legătură de mărar proaspăt, tocat mărunt
  • 2 linguri de ulei
  • sare și piper, după gust

Citește și: Maioneză de post cu avocado – rețetă dietetică, rapidă. E gata în 5 minute!

Rețetă de ciuperci cu maioneză, castraveți murați și mărar

Pentru a obține o salată delicioasă, respectă următorii pași:

  1. Curăță ciupercile de coajă și spală-le bine sub jet de apă rece. Taie-le felii subțiri sau mai groase, după cum îți place.
  2. Într-o tigaie adâncă, pune uleiul la încins, apoi ciupercile. Toarnă o ceșcuță mică de apă peste ele și lasă-le la înăbușit, sub capac, aproximativ 15 minute, până se evaporă tot lichidul.
  3. Între timp, taie ceapa, castraveții și toacă mărunt mărarul. Scurge lichidul din conserva de porumb (dacă folosești). Pune aceste ingrediente într-un castron, adaugă maioneza (sau iaurtul), sare și piper (după gust) și amestecă bine.
  4. Scoate ciupercile sotate din tigaie cu ajutorul unei palete și toarnă-le peste ingredientele din castron. Amestecă bine să se omogenizeze.
  5. Salata de ciuperci poate fi servită atât caldă, cât și rece, direct de la frigider. Poftă bună!

Sursă rețetă: gourmandelle.com

Citește și: Câtă ceapă se pune la salata de vinete. Greșeala pe care mulți o facem și strică gustul salatei

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân