Rețeta de maioneză a lui Jamie Oliver din 6 ingrediente. Nu dai greș cu ea!

  • Publicat:
Rețeta de maioneză a lui Jamie Oliver din 6 ingrediente. Nu dai greș cu ea!
Foto: profimediaimages.ro

Că o folosești la salată de boeuf, la ouă umplute sau pur și simplu pentru cartofi prăjiți, această rețetă de maioneză marca Jamie Oliver este foarte ușor de preparat. Încearcă să renunți la borcanele de maioneză din comerț, pline de zahăr, sare, coloranți și amidon modificat.

Această rețetă de maioneză este clasică, se prepară din 6 ingrediente. Află mai jos care sunt acestea și modul de preparare.

Rețetă de maioneză clasică: ingrediente necesare

  • 2 gălbenușuri crude (folosește ouă de țară, care au gălbenușul de culoare mai aprinsă, dacă vrei să obții o maioneză mai colorată)
  • 1 linguriță cu vârf de muștar Dijon sau orice alt tip de muștar îți place (dulce, iute sau cu hrean)
  • 500 ml ulei de floarea-soarelui (poți folosi și ulei de măsline, dar maioneza va căpăta o nuanță verzuie și va împrumuta puțin din mirosul și gustul măslinelor)
  • 1-2 linguri de oțet din vin alb
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • sare, după gust

Mod de preparare maioneză

Gălbenușurile se bat bine cu o furculiță într-un castron. Se adaugă muștarul și se amestecă din nou.

Se adaugă treptat jumătate din cantitatea de ulei, în firicel subțire, amestecând încontinuu cu un tel aproximativ 5 minute sau până când se îngroașă sosul de maioneză.

Acum adaugă 1 lingură de oțet, amestecă puțin și continuă să torni restul de ulei, amestecând încontinuu pe măsură ce se încorporează tot în compoziție.

La final adaugă sare, suc de lămâie și încă o lingură de oțet (dacă mai e nevoie) și amestecă. Poți folosi maioneza imediat în preparate sau să o depozitezi într-un borcan sterilizat cu capac. O poți păstra la frigider până la o săptămână.

Cum repari maioneza dacă s-a tăiat

Dacă ți se taie maioneza pe parcursul procesului, aplică următoarea metodă:

  • ia un alt castron, în care bați un gălbenuș cu o lingură cu muştar şi puţină sare
  • adaugă ulei în fir subțire și amestecă încontinuu, până se întărește noua maioneză
  • toarnă noua compoziție peste maioneza compromisă și continuă să amesteci în același sens până se omogenizează totul și se recapătă textura catifelată

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”