O lingură de ulei de măsline dimineața, pe stomacul gol, face minuni pentru sănătate

  • Publicat:
  • Actualizat:
O lingură de ulei de măsline dimineața, pe stomacul gol, face minuni pentru sănătate

Dacă iei o lingură de ulei de măsline dimineața, imediat după trezire, sănătatea ta va avea numai de câștigat.

Uleiul de măsline te ajută să ții sub control greutatea corporală, reglează glicemia, colesterolul, curăță vasele de sânge, previne formarea cheagurilor, ameliorează depresia și protejează creierul de demență.

Vitaminele A, D, E și K, precum și grăsimile mono și polinesaturate din uleiul de măsline sunt doar câteva dintre substanțele nutritive care au efecte benefice asupra sănătății.

Cel mai bun ulei de măsline este cel obținut din măslinele verzi tinere, extravirgin, presat la rece și bogat în antioxidanți miraculoși.

Printre acești antioxidanți se numără compușii fenolici, care au proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare.

Cu o lingură de ulei de măsline dimineața îți asiguri porția de sănătate

Antioxidanții din uleiul de măsline ajută la eliminarea inflamațiilor din corp, prevenind astfel boli grave precum diabetul, bolile de inimă, Alzheimer sau chiar anumite forme de cancer.

Un antioxidant aparte care se găsește în uleiul de măsline este oleocantalul, care are acțiune similară ibuprofenului, arată un studiu publicat în International Journal of Molecular Sciences.

Cercetătorii au descoperit că o lingură de ulei de măsline dimineața, luată imediat după trezire, poate reduce semnificativ stresul oxidativ celular, îmbunătățește digestia și ameliorează inflamațiile cronice.

Totodată, s-a descoperit că dacă iei în fiecare zi o lingură de ulei de măsline dimineața vei fi mai ferit de depresie, anxietate și boli neurodegenerative, precum demența sau Alzheimer. Asta datorită acizilor grași Omega 3 și Omega 6, care asigură buna funcționare a sistemului nervos.

Uleiul de măsline curăță vasele de sânge

Plăcile de grăsime de pe vasele de sânge și cheagurile pot fi prevenite cu ajutorul uleiului de măsline bogat în acizi grași Omega 3 care dizolvă în mod natural aceste depozite de pe artere.

Astfel, riscul de infarct, accident vascular cerebral, embolism pulmonar, hipertensiune, tromboză venoasă profundă și alte boli cardiovasculare grave poate fi redus cu un gest atât de simplu, luând o lingură cu ulei de măsline dimineața.

Pentru diabetici și cei cu nivel crescut al colesterolului, o lingură de ulei de măsline dimineața poate ajuta la îmbunătățirea răspunsului celular la glucoză și are efect antiinflamator. Cu alte cuvinte, poate reduce simptomele hiperglicemiei prin reglarea nivelului de zahăr din sânge în mod natural și previne acumularea de grăsime pe vasele de sânge.

Totodată, s-a descoperit că uleiul de măsline poate reduce și nivelul trigliceridelor, dar nu trebuie făcut exces, limitează-te la o lingură cu ulei de măsline dimineața.

Acest superaliment poate fi de ajutor și în curele de slăbire, arată studiile. Dieta mediteraneeană bazată pe pește, fructe și legume proaspete, cereale integrale și ulei de măsline este asociată cu o scădere sănătoasă în greutate, care se menține pe termen lung.

Iar odată cu scăderea în greutate vei fi mai puțin expus riscului de a dezvolta boli cardiovasculare sau alte afecțiuni grave, inclusiv cancerul.

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Cancer Therapy, 3 linguri de ulei de măsline pe zi pot reduce riscul de cancer de prostată și fluctuațiile glicemice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”