Cea mai rapidă rețetă de maioneză. E gata în mai puțin de 60 de secunde!

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cea mai rapidă rețetă de maioneză. E gata în mai puțin de 60 de secunde!
Foto: Shutterstock

Salata de vinete are cu totul alt gust când adaugi maioneză făcută acasă, din ingrediente de calitate. Dar mulți ne ferim să facem acasă maioneză, de teama că se va tăia, și preferăm în schimb variantele din comerț, care conțin tot felul de aditivi și gustul nu e deloc cum ar trebui.

Dacă faci parte din categoria celor care nu au mult timp de pierdut și nici nu au experiență în „bucătărit”, ți-am pregătit o rețetă rapidă de maioneză de casă, care e gata în doar 60 de secunde. E atât de simplu de preparat și de gustoasă, încât garantăm că nu vei mai cumpăra maioneză din magazin. Vezi mai jos rețeta!

Citește și: Cum dregi maioneza tăiată, friptura arsă și laptele afumat

Rețetă de maioneză de casă: ingrediente

Dacă vrei să obții o cantitate mai mare de maioneză, dublează sau triplează cantitățile de ingrediente de mai jos:

  • un ou mare sau 2 ouă mici, direct de la frigider (întregi, deci gălbenuș + albuș)
  • sucul de la o jumătate de lămâie sau 3 lingurițe de oțet din cidru de mere
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 240 ml ulei de floarea-soarelui
  • opțional – piper negru, rozmarin, oregano sau cimbru
  • opțional – o linguriță de muștar Dijon, un cățel de usturoi tocat mărunt sau o linguriță de hrean ras

De asemenea, ai nevoie de un borcan sau recipient înalt, de aproximativ 500 de grame – în acesta vei amesteca ingredientele cu ajutorul mixerului/blenderului vertical.

Citește și: Cel mai bun muștar se face acasă! Descoperă rețeta extrem de simplă

maioneză cu blender vertical
Foto: Shutterstock

Cum să faci maioneză cu blender vertical

Pentru a face cea mai bună maioneză de casă în doar un minut, respectă acești pași simpli:

  1. Sparge oul în borcan.
  2. Adaugă sucul de lămâie sau oțetul și sarea.
  3. Adaugă ingredientele opționale – după preferințe.
  4. Toarnă peste ingrediente uleiul de floarea-soarelui. Pe tot deodată!
  5. Așteaptă 10 secunde, ca să se „așeze” oul pe fundul recipientului.
  6. Introdu blenderul vertical în borcan, până atinge fundul acestuia. Apasă pe butonul de pornire și nu mișca blenderul din această poziție timp de 20 de secunde. Vei observa că maioneza prinde contur.
  7. Ridică ușor blenderul (dar nu de tot) pentru a continua să mixeze întreaga compoziție, timp de alte 20 de secunde. Asta e tot!

În mai puțin de un minut obții maioneză de casă cremoasă, gustoasă și numai bună de folosit în diverse rețete, cum ar fi salata de vinete, ouăle umplute sau salata boeuf.

Sursă rețetă: thehealthyfoodie.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân