Hreanul este cel mai bun aliment pentru creier, inimă și oase

  • Publicat:
Hreanul este cel mai bun aliment pentru creier, inimă și oase
Sursa foto; shutterstock

Încă din cele mai îndelungate timpuri, hreanul a fost folosit atât în bucătărie, cât și-n medicina alternativă. Bogat în vitamine, fibre, săruri minerale și alcaloizi, hreanul poate fi integrat în tincturi și siropuri medicament. 

Hreanul: proprietăți vindecătoare

Îmbunătățește circulația sanguină

Potrivit specialiștilor, consumul de hrean normalizează tensiunea arterială și previne riscul apariției cheagurilor de sânge. O rețetă inedită este tinctura de frunze de hrean. În 500 ml de vodcă, se adaugă o câteva frunze de hrean uscate și fărâmițate, niște miez de nucă, un praf de coajă de muguri de pin și ardei roșu iute. Tinctura astfel obținută se lasă la infuzat într-un loc rece și întunecat timp de 10 zile.

Tratează tusea

Hreanul curăță căile respiratorii, de aceea este recomandat de medici în tratarea tusei și chiar a astmului bronșic. O altă rețetă extraodinara este sucul de hrean. Se toacă o rădăcina mare de hrean sau se da prin mașina de tocat, apoi se stoarce sucul din pulpă. La sucul obținut se adaugă zeama a două lămâi și o linguriță de miere de albine. Se păstrează la rece.

Citește și: Hreanul, aliatul tău în acest sezon – VIDEO by CSID

Crește pofta de mâncare

Dacă te confrunți cu lipsa poftei de mâncare, consumă hrean. Substanța care conferă hreanului acea iuțime crește secreția de suc gastric și dă poftă de mâncare persoanelor care suferă de anemie sau anorexie.

Sprijină memoria

Bogat în vitaminele din grupul B, hreanul îmbunătățește simțitor memoria și sprijină sistemul nervos. Integrează-l cât mai mult în mesele tale!

Este considerat antibiotic natural

Hreanul este un antibiotic natural cu multiple proprietăți antibacteriene și imunostimulatoare pronunțate. Pentru adulți este recomandată infuzia cu hrean.

Inhalarea vaporilor rădăcinii de hrean va ajuta la prevenția infecției cu viruși sau bacterii.

Citește și: Hreanul poate avea efectul unui antibiotic. Conține o substanță care îți curăță căile respiratorii

Îmbunătățește sănătatea oaselor

Hreanul este recomandat și celor ce suferă de reumatism sau se confruntă cu dureri de oase. Laptele fiert cu hrean poate fi un real ajutor în acest caz. Se adaugă 2 lingurițe de hrean pisat la o cană de lapte fierbinte. Se consumă înainte de masă de 2-3 ori pe zi pentru o îmbunătățire simțitoare.

Surse: Organic Facts, Web Md, HealthLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”