Alternativă sănătoasă la salata boeuf. Înlocuiește maioneza cu unul dintre cele 4 ingrediente

Înlocuiește maioneza clasică din salata de boeuf cu unul dintre cele 4 ingrediente sănătoase și fă din această rețetă tradițională una lipsită de riscuri pentru sănătate.
  • Publicat:
Alternativă sănătoasă la salata boeuf. Înlocuiește maioneza cu unul dintre cele 4 ingrediente
Alternativă sănătoasă la salata boeuf. Înlocuiește maioneza cu unul dintre cele 4 ingrediente Sursa foto: Shutterstock

Salata de boeuf este de nelipsit de la mesele festive de sărbători și este unul dintre felurile preferate de majoritatea românilor. Unul dintre ingredientele principale din salata boeuf este maioneza. Acest ingredient oferă preparatului tradițional o textură cremoasă și o aromă inconfundabilă.

Cu toate acestea, dacă ții post sau dorești să înlocuiești maioneza cu un ingredient mai sănătos, află că ai de unde alege. Iată 4 ingrediente ce pot înlocui cu succes maioneza din această rețetă.

Înlocuitorii maionezei în salata boeuf

Maioneza de casă se prepară cu ajutorul a trei ingrediente: ulei de floarea soarelui, gălbenușuri de ouă crude și gălbenușuri de ouă fierte. Maioneza este foarte utilizată și poate fi folosită în compoziția mai multor rețete. Mulți preferă maioneza ca sos pentru cartofi prăjiți.

Maioneza poate fi ttuși, ușor de înlocuit în salata de boeuf, cu toate că aroma nu va fi chiar aceeași. Printre înlocuitorii maioneze se numără avocado, iaurtul grecesc, humusul sau maioneza vegană. Alege înlocuitorul potrivit în funcție de preferințele tale.

  1. Avocado

De cele mai multe ori, avocado este considerat un înlocuitor ideal al maionezei în preparate precum sandwich-uri, salate de pui sau salate de ton. Acesta se va prepara sub forma unui piure. Avocadoul este bogat în antioxidanți și grăsimi sănătoase și de aceea este considerat o variantă mult mai sănătoasă.

  1. Iaurtul grecesc

Cu o textură aproape identică cu cea a maionezei, iaurtul grecesc este un înlocuitor ideal al maionezei. Dacă alegi să folosești iaurtul grecesc cu un conținut scăzut de grăsimi, acesta va fi o variantă mult mai sănătoasă. Folosește-l cu moderație din cauza acidității pe care o provoacă în anumite feluri de mâncare.

  1. Humus

Humusul este o opțiune vegană și are mai puține grăsimi decât maioneza.

  1. Maioneza vegană

Maioneza vegană poate înlocui cu succes maioneza clasică. Acestea se aseamănă destul de mult din punct de vedere al gustului, cât și al texturii. Acest tip de maioneză este concepută fără ou și astfel, poate fi consumată în salate și de către cei care postesc.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân