Conf. Dr. Marcian Manu

Conf. Dr. Marcian Manu este Șef Secție Urologie în cadrul Spitalului Clinic SANADOR, fiind specializat în Endoscopie urologică, Laser în Urologie, Ecografie, Litotriție extracorporală, Laparoscopie urologică, Transplant renal, Urologie oncologică și Urologie medicală non-chirurgicală.

Dl Dr. Marcian Manu consideră că urologia este una dintre cele mai complexe specialități, dacă nu chiar cea mai complexă, pentru că îmbină o latura chirurgicală deosebit de vastă, care înseamnă chirurgia aparatului urinar în totalitatea sa, chirurgia abdominală, chirurgia rinichiului, chirurgia ureterelor a vezicii urinare și a prostatei, a organelor genitale interne și externe, a tractului digestiv care poate fi folosit în patologia urologică, în operațiile de substituție și de plastie.

Calificări

Peste 20 ani de experiență ca urolog (urologie generală , uro-oncologie, transplant renal, incontinență urinară, vezica neurologică).
Peste 10 ani de experiență în neuro-urologie și în domeniul urodinamicii (cistomanometrie, studii de presiune/debit, video-urodinamica, 5 ani de experiență în tratarea incontinentei urinare și a vezicii hiperactive prin stimulare electrică, reeducarea vezicii urinare, biofeedback și fizioterapie).
Cercetător, timp de 1 an, în cadrul Clinicii de Urologie, condusă de Prof. Ph. Van Kerrebroeck , de la Spitalul Academic, din Maastricht, Olanda.
Rezidențiat în uroneurologie, în cadrul Clinicii de Uro-neurologie, condusă de Prof. Clare J. Fowler, Spitalul Național de Neurologie și Neurochirurgie, Universitatea College London, UK.
Cursuri introductive și avansate de laparoscopie, în cadrul Universității de Medicină din Timișoara, Prof. Pilar Lagună Pes, de la Universitatea din Amsterdam.
Training în GCP, GCP Avansat și Management de proiect în cercetare clinică, în cadrul Școlii de Cercetare Clinică Viena, Austria.
Generarea de expertize medicale pacienților din cadrul organizației umanitare “Societatea de Scleroză Multiplă din România” .
Membru al Comitetului pentru Promovarea Neuro-urologiei, Societatea Internațională de Continența.

Studii medicale

Septembrie 1983 – Septembrie 1989

Student la medicină în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davilla, din București, România.

Decembrie 1989 – Noiembrie 1991

Internship în Programul de Rezidențiat la diferite spitale din București, cu specializări, prin rotație, în: Pediatrie, Ortopedie, Obstetrică și Ginecologie.

Decembrie 1991 – Ianuarie 1995

Am terminat perioada de rezidențiat în cadrul Departamentului de Urologie și Transplant Renal, al Spitalului Academic Fundeni, din București, și, astfel, am fost certificat că specialist în urologie. Directorul de program: Prof. Dr. Eugeniu Proca, profesor în urologie.

Studii clinice

Protocol 8401060, pentru OAB, Protocol FC 4485 ALTESS, pentru BPH, Protocol IC 351 LY 450190, pentru ED, Protocol 8501016/1562, pentru vezica neurologică, Protocol 8405010/ EUDRACT: 2004-001275-19, pentru OAB la copii, Protocol REDUCE- ARY 40006, pentru BPH/PC.

Membru al Asociației Europene de Urologie (European Association of Urology – EAU), Societatea Internațională de Continența (Internațional Continence Society – ICS), Societatea Europeană pentru Cistită Interstitiala (ESSIC)Societatea Internațională a Măduvei Spinării (Internațional Spinal Cord Society –ISCoS ), Societatea Europeană pentru Medicină Sexuală (European Society for Sexual Medicine – ESSM) și al Asociației Române de Urologie (ARU).

Cercetare:

1 Iulie 1999 – 1 Iulie 2000

Am obținut o bursă acordată de Asociația Europeană de Urologie, în urmă căreia am lucrat că cercetător în cadrul departamentului condus de Prof. Ph. Van Kerrebroec;, efectuând studii de videourodinamica, am dezvoltat un protocol în “ Folosirea videourodinamicii în înțelegerea comportamentului colului vezicii urinare – pentru vizica hiperactivă”.

Septembrie 2002 – Decembrie 2002

Am dezvoltat idea de organizare a unui studiu de evaluare a prevalenței  incontinentei la pacientele de sex feminin. Pentru a pune în practică acest concept, am format un chestionar, am alcătuit  un grup de medici pentru efectuarea studiului și am colaborat cu un statician pentru analizarea datelor prelevate. Studiul “ Prevalența incontinentei urinare la femeile active profesional din România” este primul studiu pe această tema, făcut în România, și a fost prezentat în cadrul Societății Internaționale Francofone de Urodinamica, congres ce a avut loc la Bruxelles, în anul 2002, și în cadrul Congresului Român de Urologie din Timișoara, tot în anul 2002.

Doctorat:

Iulie 2003

Am prezentat cu success lucrarea de doctorat, la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davilla, cu tema “ Diagnosticarea și tratarea vezicii neurogenice pentru pacienții cu leziuni ale coloanei vertebrale”.

Experiență profesională:

Medic primar chirurgie urologică, doctor în științe medicale în cadrul Spitalului Clinic SANADOR (Șef Secție Urologie).

Octombrie 2000 – 2017

Chirurg urolog, șef de Secție  Urologie din cadrul Spitalului “Profesor Dr. D. Gerota”, din București, România.

Iulie 1999 – Iulie 2000

Cercetător în cadrul Spitalului Academic din Maastricht, Olanda. Șef de departament: Prof. Dr. Ph.V.van Kerrebroeck, professor în urologie.

Aprilie 1995 – Iulie 1999

Chirurg urolog în cadrul Clinicii de Urologie și Transplant Renal, Spitalul Academic Fundeni, București. Șef de departament: Prof. Dr. Ioanel Sinescu, profesor în urologie.
Medic Primar Urolog – 1999.
Am ocupat poziția de asistent universitar al Catedrei de Urologie, în cadrul Universității de Medicină “Carol Davilla”, Prof. Dr.: Eugeniu Proca, profesor în urologie. (09.1995).
Am absolvit și am fost certificat că specialist în urologie (01.1995).

Conf. dr. Marcian Manu, SANADOR: despre cancerul de rinichi și transplantul renal

Conf. dr. Marcian Manu, SANADOR: despre cancerul de rinichi și transplantul renal

Conf. dr. Marcian Manu, medic primar urologie, Șef Secție Urologie la Spitalul Clinic SANADOR, a precizat în CSID.RO Live când este necesar un transplant renal.